STIŽE LI U HRVATSKU 300 000 KINEZA? Kinesi show posvećen hrvatskom turizmu najveća reklama od hrvatske samostalnosti

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

U posljednje vrijeme u glavnom gradu najveći dio turista dolazi s Dalekog Istoka. Najbrojniji su gosti iz Južne Koreje, a u posljednje vrijeme ima dosta gostiju iz tajanstvene Kine.

Sredinom listopada, mnogi hrvatski mediji objavili su vijest kako je u Hrvatsku stigla velika karavana kineskih celebrity-ja, novinara, glumaca, producenata i drugog pratećeg tehničkog osoblja jedne od najpoznatijih kineskih emisija ‘Day Day Up’.

Ovaj show kineske Hunan Televizije smatra se jednim od najutjecajnijih jer upravo on utječe na javno mnijenje kineskih državljana, ali i na odabir zemlje koju Kinezi žele posjetiti i još više – otići na godišnji odmor.

Izvor: 24sata

Show se tako uistinu i snimio u Zagrebu i Dubrovniku, meki hrvatskog turizma. Kinezi su kušali naše specijalitete, a u Hrvatsku su predstavljali Ana Rucner, Maksim Mrvica, Miroslav Ćiro Blažević, Jelena Rozga, Folklorni ansambl “Linđo” i mnogi drugi.

Malo plesa, malo zabave, malo edukacije. Tako bi se u par riječi moglo opisati što su sve kineski voditelji i glumci doživjeli u Hrvatskoj. Plesali su tradicionalne plesove i slušali hrvatsku glazbu.

Emisija je emitirana na već gore spomenutoj televiziji, a prema prvim projenama gledalo ju je oko 300 000 Kineza. Smatra se da će taj broj biti puno veći jer će se emisija prikazivati na društvenim mrežama kao i mnogim drugim platformama.

Izvor: Net.hr

Mnogi kažu kako je ovo najveća reklama hrvatskog turizma od hrvatske neovisnosti. Slobodna Dalmacija prenosi kako se već slična emisija prikazivala u Južnoj Koreji. To je vrlo vjerojatno i razlog zašto je Hrvatsku posjetilo više od 100 000 Korejaca, pa već možemo pretpostaviti kakav učinak će imati show ‘Day Day Up’.

Redatelj ove kineske emisije, Linfeng Hu, izjavio je kako je emisija najgledanija u Kini, a najveća želja im je spajanje kulture i turizma.

U emisiji je sudjelovao i Ćiro Blažević, koji je istaknuo kako je od pet reprezentacija koje je vodio, najljepši period za njega bio onaj u Kini na što su kineski voditelji i publika reagirali gromoglasnim pljeskom.

Najveće oduševljenje bio je trenutak kada je nastupila Jelena Rozga u uskoj, crnoj haljini, a u studio je pozvana i Lana Jurčević koja im je izvela svoj hit ‘Ludo ljeto’. Emisija koja bi potencijalno mogla dovesti ogroman prihod hrvatskom turizmu i koju je gledalo gotovo pola milijuna Kineza, trajala je nevjerojatnih sat i 40 minuta.

Cijelu emisiju možete pogledati na sljedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=FOuRZwiF4Vk&t=3902s

Domagoj Grbeš

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.