Što ćemo gledati i slušati ovaj mjesec?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

S nižim temperaturama terase i parkovi počinju se prazniti, a kazališta, kina i muzeji ‘štancaju’ sve veći broj karata. Studeni će, izgleda, na stol prosuti pozamašan broj iskorištenih ulaznica jer nas ovaj mjesec očekuju razne kulturne poslastice.

Krajem listopada predstavljena je predstava Huddersfield u režiji Renea Medvešeka u ZKM-u. Sat i pol teške drame o izgubljenoj ratnoj generaciji nasmijat će baš svakog – da, nasmijat, jer je komad zamaskiran urnebesnim likovima i situacijama i svakako ga vrijedi pogledati.

Za one koji preferiraju platno počinje prava rapsodija  koja služi kao uvertira za ‘Oscar’s worthy’ filmove.  Priča o Freddieju Mercuryju već je osvojila novinske stranice i portale, a 15.11. slijedi dokumentarac o drugoj legendi glazbe – Whitney Houston.

Nećemo se još odmaknuti od filmova jer nam s Zagreb Film Festivalom dolazi popriličan broj kvalitetnih. Kandidate za Zlatna kolica možemo pratiti do 16. studenog i to u kinu Europa, kinu Tuškanac, MSU, Dvorani Muller i F22 te u Narodnom sveučilištu Dubrava i Kulturnom centru Travno.

Ni u Domu sportova neće biti monotono jer 16. studenog stiže poznato lica repa s našeg prostora – Edo Maajka koji će predstaviti album Put u plus. Entuzijazam će na nivou održati Darko Rundek nastupom u novouređenoj Tvornici Kulture 23. studenog, a mjesec će famozno završiti 14-im Pozitivnim  koncertom.

(izvor: instagram.com)

Za one kojima će više pasati tišina, prije nego što Mariah Carey počne svirati na svakom uglu, neće zafaliti izložbi. Krajem listopada predstavljena je i 10. izložba hrvatskog dizajna koju možemo pogledati u Muzeju za umjetnost i obrt, a u MSU- u i dalje je moguće pogledati izložbu Potraga za stvarnošću  koja nas uvlači u apstraktni svijet hiperrealnog.

Zagreb se ove godine pobrinuo da, prije nego što zamirišu klinčić i kuhano vino, imamo dovoljno ekskluziva u svijetu kulture, a to doista vrijedi iskoristiti.

 

Nora Fabrio Bene

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.