Što je Twitter?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Željeli biste tweetati? Želite biti uvijek u toku s najnovijim informacijama u Hrvatskoj i svijetu, a u isto vrijeme biti u mogućnosti da sami kreirate medijski sadržaj, da sami budete novinar ili fotoreporter? Twitter pruža sve to, i još mnogo više!

twitterTwitter je mjesto na kojem se vijesti najbrže objavljuju, linkovi dijele, a razne meme teku u potocima. Twitter također može biti mjesto za komunikaciju s prijateljima. Ali, za razliku od Facebooka, na Twitteru su sve objave javne. A to znači da, ako napišete i pošaljete tweet, on postaje dostupan cijelom “twitter” svijetu, ne samo vašim prijateljima ili prijateljima vaših prijatelja. A to nipošto ne mora biti loša stvar. Opća javnost Twittera samo znači da vaše smiješne slike, duhovite poruke ili najnovije vijesti o nekom događaju mogu doprijeti do bilo koga. Isto tako, putem Twittera možete pratiti omiljene novinare, sportaše, umjetnike ili političare. I sve njihove objave moći ćete pratiti na jednom mjestu.
Tweetovi se na feedu pojavljuju kronološkim redoslijedom, odnosno, onako kako se i objavljuju. Najnovije objave dolaze na sam vrh feeda, potiskujući starije prema dnu. Skrolanjem feeda pronalaze se starije objave.

Tweetovi koje objavljujete mogu sadržavati linkove, fotografije, GIF-ove ili video. Što se tekstova tiče, važno je imati na umu da je maksimalan broj znakova koje možete upisati 140. Isti broj znakova stane i u jednu SMS poruku (ako se i dalje sjećate njih). Možda se na prvu čini kao da je 140 znakova premalo, ali shvatit ćete da kratkoća poruka omogućuje da informacije budu jasne i kad brzo skrolate feedom.
Isprva vam će se možda učiniti da ne znate što biste zapravo radili na Twitteru. Koga pratiti? Što twittati? Propuštam li objave svojih prijatelja? Za početak, zapratite omiljene glazbenike, ili poznate novinare tviteraše i pratite njihove objave. Isto tako, možete zapratiti i poznate hrvatske i svjetske medije koji također objavljuju na Twitteru. Tada biste, prateći te objave, već trebali dobiti jasnu ideju kako Twitterom postići ono što od njega želite.

Darjan Fiolić

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.