Studenti elektrotehnničkih fakulteta odbrojavaju dane do ovogodišnje Elektrijade u Italiji

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Manje od mjesec dana preostalo je do međunarodnog sveučilišnog natjecanja studenata elektrotehničkih fakulteta, poznatijeg pod nazivom Elektrijada. Ove godine Elektrijada održava se od 12. do 17. svibnja u Riminiju u Italiji.

Elektrijada okuplja sveukupno preko 1500 studenata sa više od 20 fakulteta s ovog područja Europe. Cilj ovog međunarodnog natjecanja je da se studenti povežu s kolegama iz ovog dijela Europe, da što bolje predstave svoje fakultete te da se kroz sportska natjecanja popularizira studentski sport.

12799056_588726494624596_3241526187894899946_nPredmeti na kojima se studenti natječu su: engleski jezik, fizika, osnove elektrotehnike, informatika, automatika, elektronika 1 i 2, matematika 1 i 2, objektno orijentirano programiranje, analiza elektroenergetskih sustava, električni strojevi, teorija električnih krugova, obnovljivi izvori energije i telekomunikacije.

Od sportova, studenti se na Elektrijadi natječu u košarci, šahu, futsalu, odbojci, rukometu, veslanju, stolnom tenisu i krosu.

Na ovogodišnjoj Elektrijadi tradicionalno se natječu i naši fakulteti: Fakultet elektrotehnike i računarstva, Tehničko Veleučilište u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, Veleučilište u Splitu, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Elektrotehnički fakultet u Osijeku, Fakultet organizacije i informatike i Tehnički fakultet Rijeka.

Prošle godine, Tehničko veleučilište u Zagrebu ostvarilo je sveukupno 6.mjesto na natjecanju, dok je FER proglašen ukupnim pobjednikom treću godinu zaredom. Također, FER je bio najuspješniji fakultet u području sporta.

Za sve one koji žele pratiti svoje prijatelje, kolege, momke/djevojke, moguće su prijave za navijače. Navijački paket košta 1600 kn i uključuje smještaj, hranu, prijevoz, osiguranje i majicu. Prijaviti se možete na ovom linku: https://docs.google.com/forms/d/179xy041mkso1XkbGzbXOdiMSP4TTMjgLhoIf-77qHJc/viewform?c=0&w=1 .

Ines Švagelj

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.