STUDOSFERIN VODIČ ZA NAJBOLJI BURGER U ZAGREBU

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Izvor: Flash.hr

 

Zadnjih par godina Hrvatsku trese burgermanija. Iako su burgeri oduvijek bili popularni, tek su sada doživjeli zenit svoje popularnosti. Tako danas burgere pripremaju poznati chefovi, a sastojci koji se koriste i cijene koje ti burgeri dostižu ravni su konceptu fine dininga.

Za vas smo isprobali burgere na najpoznatijim mjestima te vam donosimo popis što svakako treba probati.

 

Submarine BBQ

Definitivno naš favorit. Ekipa iz Submarinea vjeruje da sva hrana u kojoj uživamo mora biti zdrava, ali i ukusna. Ponose se time što nude burgere top kvalitete sačinjene isključivo od organskih i lokalno pribavljenih namirnica. Na taj način podržavaju male proizvođače s kojima su cijelo vrijeme u kontaktu te tako znaju podrijetlo svake svoje namirnice. Prostori su im jako atraktivno uređeni u industrijskom stilu, a i burgeri i prilozi se poslužuju na nekonvencionalan način, na drvenim daskama ili u metalnim tanjuriima. Lokacije na kojima se nalaze su Frankopanska ulica, Bogovićeva ulica, Radnička cesta i Slavonsa avenijia u sklopu The Garden Brewery-ja.

Probali smo njihov French burger sa briochem, junećim burgerom, brie sirom, rikolom i bijelim tartufima. Jednom riječju – savršeno. Kao prilog predlažemo salchipapas krumpiriće s kobasicom i umakom od majoneze, a za piće definitivno Gardenovu IPA- u.

 

Izvor: Facebook

 

50 Burger & Champagne bar

Druga preporuka je kombinacija burgera i šampanjca. Zanimljivo, ali dobro ide zajedno. Za one koji nisu oduševljeni tom kombinacijom, ekipa iz 50 B&C također nudi točeni Garden, ali i Estrellu Inedit koju toplo preporučujemo. Butelja od 0,75 litara bit će dovoljna ako dođete u paru, a radi se o pivu koje je osmislio Ferran Adria kao jedino pivo koje je napravljeno da bi se sparilo s hranom.

Što se burgera tiče, oni također koriste samo lokalne i provjerene sastojke, ali veliku pozornost posvećuju tome da vam uz burger ponudile i odgovarajuće piće.

Probali smo Hvar burger koji je zaista odličan. Burger se sastoji od junećeg mesa, rajčice, paste od smokava i luka, gorgonzole, karameliziranog luka i rikole. Uz to smo popili čašu Tomčevog pjenušca. Lokacija na kojoj se nalaze je samo središte Zagreba- Europski trg.

 

Rougemarin

Za razliku od prva dva ovaj burger je smješten izvan centra grada. Zanimljiva hala u staroj tvornici žarulja u Folnegovićevoj stvarno je fora. Pogotovo vanjski prostor u ljetnim mjesecima s velikom terasom. Za sebe kažu da nisu ni bistro, ni restoran, ni gostionica: da je to mjesto gdje vrhunska hrana kombinirana s besprijekornom prezentacijom i profesionalnom uslugom nosi unikatan doživljaj za svakog pojedinog gosta.

Ovdje smo se odlučili na klasičniju kombinaciju- cheeseburger i mlade domaće krumpiriće. Fini burger, debelo i sočno 200-gramsko meso, svježe povrće i domaći umak. Izbor pića nešto je slabiji nego u prethodna dva mjesta, ali snašli smo se i popili čašu malvazije.

 

Izvor: Facebook

Burgeraj

Mali i simpatični lokal u Preradovićevoj osvojio nas je na prvu. Burgeraj je dašak Amerike u Zagrebu. Burgeri su im manje pretenciozni od onih na gore navedenim mjestima, ali ništa manje fini. Ono što nas je oduševilo je svakako izbor piva. Burgeraj naime, jedini u Zagrebu (barem koliko mi znamo), poslužuje točeni Brooklyn lager i Sierra Nevada Ipa-u. Probali smo dupli cheeseburger koji je jednostavan i fin. Friško i fino pecivo, sočan komad mesa, puno sira i dodatna slanina. Dobra kombinacija. Uz burger u porciju ulaze i dollar chips i umak.

M.K.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.