Stvari s kojima se možete izvući samo ako ste student

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
theodysseyonline.com

theodysseyonline.com

Brojne priče ispričane su o dogodovštinama studentskog života. Neke su istinite, neke su prešle u legende, ali svima je zajednički način života svojstven samo studentima. Razvili smo svojevrsnu studentsku kulturu, prisutnu samo u ovih pet godina koliko studij traje, a koje ćemo se uvijek sa smiješkom sjećati.

Evo nekoliko stvari s kojima se možete izvući samo ako ste student.

Kreativne zamjene za svakodnevne predmete
Iako to često nije najsretnija opcija, studenti će u pomanjkanju vremena i novca često posegnuti za kreativnim rješenjima svojih problema. Bilo da ste kod kuće zaboravili peglu pa ste odlučili zagrijati dno džezve i s njom probati ispeglati odjeću ili da staklenu bocu od pive koristite kao valjak za tijesto (iako, realno gledano, koji još student ima vremena za razvlačenje tijesta), kreativna rješenja za kojima posegnete u zadnji tren još će se godinama prepričavati.

Slaganje rasporeda
Ovo predavanje nije obavezno, ovdje se mogu zamijeniti za kasniju seminarsku grupu, ovaj zadatak mogu napraviti doma, lakše mi je poslati mail nego otići na konzultacije…i puf, cijelo slobodno prijepodne! Studentsko doba jedino je razdoblje kada možete modificirati raspored tako da oslobodite nešto vremena za razne aktivnosti koje niste stigli napraviti, poput pisanja seminara (ali budimo realni, vrlo vjerojatno ćete odgoditi alarm i prespavati pola dana).

Pidžama. Cijeli dan.
Ako ste kralj rasporeda i uspješno ste pospajali sve što se pospajati dalo, vjerojatno vam je ostao jedan cijeli dan u kojem ne morate ići na faks. Svaki pravi student zna da se na takve dane ne izlazi iz pidžame, jer realno, čemu prljati ostalu odjeću kada je pidžama savršeno udobna i paše uz sve?

www.universityprimetime.com

www.universityprimetime.com

Maratoni serija
Svi znaju da se serije ne gledaju epizodu po epizodu jer kada otkriješ novu omiljenu seriju, zašto ne bi pogledao cijelu sezonu u jedno popodne? A ako si još uspio složiti raspored tako da to popodne predavanja nemaš (ili nisu obavezna), sreći nikad kraja.

Moda
Većina fakulteta u Hrvatskoj nema posebna pravila odijevanja kada je riječ o dolasku na predavanje. Zato je fakultet pravo vrijeme da isprobate svoje modne kombinacije, jer to možda nećete imati priliku napraviti na budućem poslu.

Hrana
Ako imate 30 i jedete smeće, ljudi će vas osuđivati, ali ako ste student i jedete smeće, većina će klimati s razumijevanjem, a možda vam i dati štogod za pojesti. Studentsko razdoblje poznato je po ne pretjerano zdravim prehrambenim navikama i ovo je pravo vrijeme da si date oduška. Ipak, ne treba pretjerivati jer će sve masnoće i šećeri koje konzumirate naizgled bez posljedica prije ili kasnije doći na naplatu.

Izlasci usred tjedna.
Studentska srijeda, kakav divan dan. Savršeno opravdanje za opijanje i tulumarenje usred tjedna, a ako trebate opravdati podočnjake i grozan izgled dan kasnije, riječi ‘student sam, a jučer je bila studentska srijeda’ vrlo vjerojatno će vam pomoći u tome.

Popusti
Unatoč brojnim popustima, studenti su vječno bez novca. Ipak, popuste ne trebate shvaćati olako. Vjerojatno se više nikada nećete voziti tramvajem za samo 100 kuna mjesečno ili jesti puni obrok u restoranu za 6 i pol kuna. Uživajte dok traje.

Ipak, studente ne treba podcjenjivati. Iako nas se često prikazuje kao ljenčine, većina nas daleko je od toga. Zato si ponekad i možemo priuštiti cijelo popodne serija, pidžama i pizze

Barbara Ravbar

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.