SUSAN BENNETT – GLAS SIRI: „NE ZABORAVITE SVOJU ČOVJEČNOST I KORISTITI MOZAK!“

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Korisnici pametnih telefona i drugih digitalnih usluga te aplikacija ni u digitalnom dobu ne bi smjeli zaboraviti svoju čovječnost i koristiti mozak u rješavanju problema, poručila je u razgovoru za Hinu Susan Bennett, vlasnica najpoznatijeg glasa digitalne osobne asistentice Siri, uoči dolaska u Hrvatsku na Dane komunikacije u Rovinju od 12. do 15. travnja.

 

Izvor: Pixabay.com

Nacionalni festival tržišnog komuniciranja Dani komunikacija u Rovinju će, prema najavama organizatora Hrvatskog strukovnog udruženja za tržišno komuniciranje-HURA i Udruge za interaktivni marketing IAB Hrvatska, okupiti više od 2.500 sudionika, među kojima su i neke od najpoznatijih i najutjecajnijih osoba iz svijeta marketinga, oglašavanja i komuniciranja.

 

Kako Suzan Bennett u Hrvatsku dolazi uz podršku Hrvatske turističke zajednice (HTZ), direktor njezinog Glavnog ureda Kristijan Staničić za Hinu je kazao kako vjeruje da će njezin boravak u Hrvatskoj dodatno pridonijeti promociji i pozicioniranju Hrvatske kao atraktivne i zanimljive destinacije, ali i motivaciji nekih novih gostiju da posjete Hrvatsku.

 

Organizatori Bennet najavljuju kao “iPhoneovu Siri”, budući da je upravo svojim glasom „oživjela“ Siri, Appleovu aplikaciju, koja je među prvima u svijetu korištenjem umjetne inteligencije korisnicima iPhonea i drugih Appleovih uređaja omogućila inteligentnu osobnu digitalnu pomoćnicu u uređaju, koja može slati poruke, upućivati pozive, provjeravati kalendar i još mnogo toga, ili jednostavno samo na engleskom razgovarati odnosno odgovarati na razna pitanja korisnika, što ne znači i da može odgovoriti na baš sva pitanja. Siri je inače nordijska riječ koja znači “atraktivna žena koja vodi do pobjede”.

 

Hrvatska čudesna zemlja

Bennet u razgovoru za Hinu ističe da se i ona i suprug jako vesele prvom dolasku u Hrvatsku i Rovinj, pogotovo što su od nekoliko ljudi koji su tu već bili čuli samo, kako kaže, čudesne priče o toj zemlji.

 

“Puno smo putovali svijetom, a iz onoga što vidimo na YouTube-u, Hrvatska dobiva veliku pažnju i promociju za svoj turizam, pa i poznati turistički konzultant Rick Steves označava ju jednom od najzanimljivijih i najljepših turističkih odredišta u Europi! Gledala sam njegov video i cijela mi je zemlja izgledala apsolutno prekrasno i osobito Rovinj, gdje će biti festival na koji dolazim. Stoga sam uzbuđena što ću vidjeti taj krajolik, ali zanimaju me i kulturno-povijesna područja, poput stare rovinjske jezgre i drugo”, ističe Bennett.

Dora Nizić

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.