Sutra ne postoji

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Završio je još jedan reality show. Riječ je o grupi pretilih ljudi koji su odlučili smanjiti kilograme i okrenuti novu stranicu u svom životu. Većina je bila ustrajna u svojoj odluci i pokazali su iznimnu volju i borbu sa samim sobom. Pojedinci su poslužili brojnim ljudima kao inspiracija. Kao i oni, svatko od nas ima neke probleme i svaki je jednako razoran. Možda je to bolest, tuga zbog gubitka voljene osobe, neostvareni snovi… nešto zbog čega smo odlučili odustati i potpuno se predati. Takve ljude često se naziva kukavicama i gubitnicima. Ali koliko nas ima privilegiju reći da nekog u potpunosti poznaje?

Photo Averie Woodard/Unsplash

Došlo je pravo vrijeme
Nakon mjeseci, ili čak godina, depresivnog raspoloženja, bezvoljnosti i pasivnosti, došao je trenutak buđenja. Shvatili smo da je sve na nama. Koga briga što će drugi misliti, idealno je vrijeme da napustim posao koji ne volim, vezu koja me uništava i prijatelja koji me potajno mrzi. Idealno je vrijeme za neke nove avanture, neka nova mjesta, priče i ljude koji će cijeniti ono što jesam. Idealno je vrijeme da dišem punim plućima, smijem se i konačno budem ono što želim. Idealno je vrijeme sad i odmah jer sutra možda neće doći. Sutra ne postoji. Odgađati ovaj trenutak znači propustiti život koji nam je suđen.

Ali…
Uvijek može biti gore. Dodatni udarac samo bi nas potpuno slomio. Što god učinimo, osuđeno je na propast. Zašto uopće pokušavati? Zato što nema smisla gledati kako život prolazi pored tebe, a ti ne činiš ništa. Ako i pokušaš i izgubiš, barem si pokušao. Nešto te konačno motiviralo – a to je već nešto. Nešto značajno. Teško je, sigurno, ali bilo bi dosadno da je drugačije. I ne bi imalo nikakvu vrijednost. Što je malo odricanja i patnje za sreću koja čeka samo na tebe? Za kraj, ugledna glumica Meryl Streep jednostavno je izgubila strpljenje. Izgubite ga i vi, što čekate?

 

Meryl Streep/Wikimedia Commons

Više nemam strpljenja za neke stvari u životu! Ne zato što sam postala arogantna, nego jednostavno zato što sam došla do točke kada više ne želim gubiti vrijeme na stvari koje me čine nezadovoljnom ili tužnom. Ne trošim više niti sekundu na one koji mi lažu ili pokušavaju manipulirati. Ne želim više biti u blizini onih koji se pretvaraju, koji su nepošteni ili površni… U prijateljstvu ne toleriram nedostatak odanosti i višak izdaje. Ne slažem se s onima koji ne znaju dati kompliment ili riječ ohrabrenja. Teško mi je shvatiti ljude koji ne vole životinje.
A povrh svega – nemam strpljenja ni za koga tko ne zaslužuje moje strpljenje!

 

 

 

 

 

 

 

Emina Prljača
Poveznice:

Događa li se uistinu sve s razlogom?

http://www.thebestshop.hr/lifestyle/2127-meryl-streep-u-otvorenom-pismu-nemam-vise-strpljenja

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.