SVE ČEŠĆI OBLIK PLJAČKI: U ISTOJ VEČERI OPLJAČKANI BANKOMATI U ZAGREBU I ROVINJU

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

 

Dva pokušaja krađe bankomata dogodila su se u istoj večeri u Zagrebu i Rovinju. Nepoznati razbojnici prema neslužbenim informacijama ni u jednom slučaju nisu uspjeli uzeti novac te se radilo o bankomatima unutar Konzumovih trgovina, prenosi večernji.hr.

U ROVINJU EKSPLOZIJOM UNIŠTENO SKORO POLA DUĆANA

 

Izvor: Pixabay.com

Lopovi su u Rovinju bankomat ‘dignuli u zrak’ eksplozivom. Nalazio se u sklopu trgovačkog lanca Konzum, a detonacija je uvelike oštetila i trgovinu. Nasreću, nitko nije ozlijeđen. Navodno su pljačkaši koristili plinsku eksplozivnu smjesu. Dijelovi bankomata letjeli su i preko 30 metara, a eksplozija je zahvatila i automobil koji je bio parkiran na drugoj strani ceste. Bankomat je detonacijom u potpunosti uništen, a glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović izvijestila je kako ‘pljačkaši nisu uspjeli  otuđiti novac iz bankomata’.

 

OPLJAČKAN I U ZAGREBU

Par sati kasnije u istoj noći, pokušalo se orobiti i bankomat u zagrebačkom naselju Špansko. Bankomat se, kao i u Rovinju, nalazio unutar prodavaonice Konzuma. Ozlijeđenih prema priopćenju zagrebačke policije nije bilo, prenosi index.hr.

 

U oba slučaja čekaju se nalazi očevida koji će pokazati kolika je učinjena materijalna šteta te tko su počinitelji.

Izvor: Pixabay.com

SVE ČEŠĆI OBLIK PLJAČKE U HRVATSKOJ

 

Krađe bankomata u zadnje vrijeme sve su češće. Prije samo tjedan dana u Šibeniku raznesen je bankomat u blizini stadiona te su pljačkaši odnijeli nepoznatu svotu novca.

 

Također, nije prošlo niti više od mjesec dana kada su također eksplodirala dva bankomata u istoj noći, ali u različitim dijelovima Hrvatske, kako je prenio večernji.hr. Tada su jedan bankomat u Istri i jedan u Zadru razneseni u gotovo isto vrijeme. Pljačkaši su i tada za eksplozivno sredstvo koristili plinsku smjesu, kao i u Rovinju.

Maša Petranović

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.