Svečano otvoren obnovljeni zagrebački ZOO vrt

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Obnovljeni i modernizirani zagrebački Zoološki vrt u nedjelju je otvorio svoja vrata posjetiteljima. Od 9 pa sve do 17 sati svi posjetitelji mogli su potpuno besplatno razgledati novosti. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić oko 13 sati svečano je otvorio Zoološki vrt, a posjetiteljima se obratio i ravnatelj Vrta Damir Skok. Nakon izvedbe, biorazgradivi baloni „Divlje srce grada“ pušteni su prema zagrebačkom nebu kako bi obilježili početak novog razdoblja Zoološkog vrta. Tijekom cijelog dana edukatori i ostali djelatnici vrta upoznavali su posjetitelje s novim i obnovljenim sadržajima.

Svečano otvorenje obilježila je i violončelistica Ana Rucner koja je ispred Labuđeg jezera izvela Odu radosti Izvor fotografije: www.tportal.hr

Svečano otvorenje obilježila je i violončelistica Ana Rucner koja je ispred Labuđeg jezera izvela Odu radosti.
Izvor fotografije: www.tportal.hr

Nakon dvije godine rada, 30. rujna službeno je završen projekt obnove i modernizacije Zoološkog vrta koji je u 95-postotnom iznosu financiran bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, a pet posto je iz svog proračuna izdvojio Grad Zagreb.

U sklopu projekta izgrađeno je deset, a obnovljeno devet objekata. Izgrađena je velika nastamba za dalmatinske pelikane, nova staništa za afričke ptice, kompleks Madagaskar s nastambom za madagaskarske životinje i suvenirnicom, Edukacijski centar, restoran s vidikovcem i odmorište te glavni ulaz u Vrt. Zoološki vrt sada ima i dva nova mosta, Darwinov i Ribarev most. Uređenjem Labuđeg otoka, Zoološki se vrt prvi put nakon 1930. godine proširio na dodatnu površinu. Obnovljen je i Lavlji most te kip Napuljskog ribara. Izgrađena je i potpuno nova blagajna, dok je ona stara pretvorena u info kućicu punu novih tehnologija.

www.tportal.hr

www.tportal.hr

Posljednjih godinu dana u Zoološki vrt ulazilo se na privremeni istočni ulaz u ulici Fakultetsko dobro. Ulaz se nakon svečanog otvorenja vraća na glavni ulaz kojem se pristupa iz parka Maksimir. Cijene ulaznica također se vraćaju na iznose koji su bili prije početka projekta Modernizacija.

Arijana Tkalčec

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.