Tehnologijom do pametnijeg doma

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Željeli biste modernizirati svoj dom, a ne znate kako? Nove tehnologije svakodnevno nalaze načine kako nam olakšati život.Vaš dom može postati pametna kuća i to možete ostvariti putem nekoliko gadgeta. Za vas smo pronašli i izdvojili nekoliko zanimljivih rješenja.

Pixabay

Pixabay

1. Roomba usisavači
Oduvijek ste sanjali o robotiću koji bi vam pomagao u čišćenju kuće? Imamo odlične vijesti, on je tu! Pametni usisavač olakšava vam život i bez zanovijetanja čisti vaš dom, kad god vi to poželite. Odlično se snalazi u svakom prostoru i pritiskom na jedan gumb, započinje s radom. Osim toga njime možete upravljati i putem aplikacije te očistiti svoj dom i kad niste u njemu. Odličan način za uštedu vremena.

2. Ikea bežično punjenje
Ako su vam smetale sve one žice, stalno gubljenje ili trganje punjača, Ikea je razvila nekoliko komada namještaja koji uključuju stanicu za bežično punjenje. Također možete kupiti samo bežični punjač i uklopiti ga u neki već postojeći komad namještaja. Ukoliko vaš mobitel nema ovu mogućnost punjenja (Qi) na raspolaganju su maske za mobitel koje će osposobiti vaš pametni telefon za ovu vrstu punjenja.

3. Pametni termostat
Pomoću pametnog termostata možete regulirati temperaturu unutar svojeg doma preko svog pametnog telefona ili tableta. Na ovaj način možete uštedjeti i ne grijati ili rashlađivati svoj dom kad vas nema, a isto tako pripremiti savršenu temperaturu za vaš dolazak kući.

4. Philips Hue
Svjetlosni sustav kojim se upravlja preko aplikacije, također preko svog pametnog telefona ili tableta. Na raspolaganju vam je čak 16 milijuna boja, a istovremeno se može upravljati s 50 izvora svjetlosti. Hue sustav vam omogućuje svjetlosnu sinkronizaciju s glazbom ili filmovima, uključivanje svjetla na tajmer ili pak jednostavno paljenje i gašenje kad god to poželite.

Pixabay

Pixabay

5. Kwikset Kevo
Zanimljiva inovacija koja mijenja sustav zaključavanja vaše kuće ili stana. Kwikset Kevo je elektronička brava koja je spojena na vaš pametni telefon i pomoću njega možete otključati ili zaključati vrata svog doma u bilo kojem trenutku. Ova aplikacija se čini vrlo praktičnom u slučajevima kada netko od ukućana zaboravi ključeve (svima se dogodilo bar jednom) ili kada niste sigurni jeste li zaključali vrata.

 

Ivona Magdić

 

 

Izvori:
http://www.businessinsider.com/best-smart-home-devices-2015-12

Gadgeti koji će vaš stan ili kuću pretvoriti u ‘pametan dom’

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.