Terminal „Franjo Tuđman“ počeo s radom

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Photo: pixabay.com

Photo: pixabay.com

Prvi zrakoplov, prijevoznika Croatia Airlines, poletio je s nove zračne luke u Zagrebu prema Dubrovniku. Sve operacije sa starog terminala Pleso na novi su prebačene i počelo je komercijalno poslovanje novog putničkog terminala. Službeni početak rada nove zračne luke je počeo u utorak u ranim jutarnjim satima.

Nacionalni prijevoznik Croatia Airlines će činiti oko 55 posto ukupnog prometa dok će uz njih dolaziti zrakoplovi iz još 22 zrakoplovne kompanije. Među njima je i Qatar Airways, čiji je zrakoplov prvi sletio iz Dohe na terminal Franjo Tuđman.

Novi terminal je lijep, moderan i prostran, no dolazak na aerodrom prošao je loše, znakovi nisu dobro postavljeni, voziš pa je prekriženo pa onda opet dođeš na dio koji je dobar, dolazio sam iz Kutine i imali smo dosta problema. Sveukupni dojam je dobar, no cijene su paprene, ali sve ima svog kupca, prijatelj je gledao, komad pizze stoji 30 kuna

, ispričao je jedan putnik koji s novog terminala leti za Istanbul.

Ugostiteljska ponuda na aerodromu, odnosno svi ugostiteljski lokali su u vlasništvu turske tvrtke BTA. Cijene sendviča kreću se od 24 do 35 kuna, svježih sokova od 25 do 36 kuna te kolači po 16 i 24 kune.

Omogućen je i prijevoz novom autobusnom linijom do aerodroma. Uvedena je autobusna linija 290 Zagreb (Kvaternikov trg) – Zračna Luka – Velika Gorica, koja polazi svakih 35 minuta. Osim autobusa MZLZ-a koji kreću s Autobusnog kolodvora po cijeni od 30 kuna u jednom smjeru ili pak taksija, do Tuđmana se sada može doći i javnim gradskim prijevozom.

Dora Nizić

Izvori teksta:

index.hr

vecernji.hr

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.