Tihana Harapin – Zalepugin: Plus size modu smatram izletom u potrebu privlačenja pažnje i podilaženju nemoći da se održi linija u gabaritima koji nisu ekstremni

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

S obzirom na njeno dugogodišnje iskustvo u otkrivanju i pripremanju mladih osoba za modni svijet, nije joj bio problem u jako kratkom periodu stvoriti zavidan broj već uspješnih domaćih i inozemnih modela.

Tihana Harapin – Zalepugin, vlasnica jedne od najboljih hrvatskih modnih agencija – Talia Model, priznaje kako nije očekivala da će joj moda postati konačno zanimanje. Željela je studirati arhitekturu ili povijest umjetnosti, ali se zbog lakšeg upisa ipak odlučila za ekonomiju. No, otkako je diplomirala, njena veza s tom strukom je ostala samo u fakturama i isplatama, a zbog te odluke nimalo ne žali.
S Tihanom smo popričali o predrasudama o modelima, plus size modelima, njenom osebujnom stilu, ali i o današnjim trendovima.

Uvriježeno je kako ste najbolji u Hrvatskoj, smatrate li da je to istina?

Izvor: Dalje.com

Ne postoji najbolji. Nigdje i ni u čemu. Protivnik sam takovih izjava. No, ipak ne smijem biti lažno skromna i moram priznati da djevojke agencije Talia model zaista rade najviše i gotovo niti jedna prava modna manifestacija ne može proći bez nas.
Što mislite o predrasudama s kojima se današnji modeli svakodnevno susreću?
Predrasude o modelingu su brojne i nekako smatram da mi je životna obaveza uvjeravati javnost da model ne može biti svatko i da se radi o zanimanju koje traži određene kvalitete: izgled, talent, ambiciju, sigurnost, samouvjerenost, brigu o tijelu, odgovornost, pouzdanost. I sama sam bila model i uvijek s ponosom spominjem to svoje životno razdoblje.
Opravdavate li plus size modele?
Glasam za klasično poimanje modela i nikako ne želim da se potiče ideja o pretilosti, kao i o prevelikoj mršavosti. Skladno usklađeno tijelo još dugo će vladati modnim pistama i editorialima, a plus size modu smatram izletom u potrebu privlačenja pažnje i podilaženju nemoći da se održi linija u gabaritima koji nisu ekstremni. Pa zbog čega su svi magazini i portali prepuni uputa o dijetama? Nije li to malo kontradiktorno?
I sami ste jedna od ikona stila u Hrvatskoj, ali što mislite o današnjim trendovima?
Moda mi je zanimanje – ali i zabava. Igram se, griješim i pogađam. Ponekad se upitam što mi je bilo da se tako namontiram. Ponekad požalim da neki outfit ne mogu ponoviti, jer je bio odličan. Nisam pristalica prevelikog naglašavanja dijelova tijela, razodijevanja. Volim da žena drži do sebe i da pokusa u svakom momentu biti dama. Barem u javnosti.

 

Petra Vuka

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.