TOP 5 neobičnih kabrioleta

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Zimski mjeseci su iza nas. Kalendarski smo ušli u proljeće što znači početak sezone spuštanja krovova na automobilima. Sukladno tome, posvetili smo se upravo toj vrsti automobila i donosimo listu pet najneobičnijih kabrioleta prema našem izboru.

  1. Renault Avantime

Iako nije kabriolet, zbog neobičnog spoja monovolumena i kupea u listu smo uključili i ovog Francuza. Predstavljen 2001. godine, ovaj avangardni automobil svojim je dizajnom odmah počeo izazivati rasprave. Visok i napuhan prednji dio, po jedna vrata na svakoj strani i stepenasto odsječeni stražnji kraj upotpunjeni su dvobojnom karoserijom. Dojam kabrioleta imali ste zbog staklenog krova i velikih bočnih prozora koji su se u potpunosti mogli spustiti, a tada ste zbog prozračnosti imali dojam kao da sjedite u pravom kabrioletu. Svoju je neslavnu karijeru Avantime završio već 2003. godine. Čini se da je ipak bio ispred svog vremena.

Izvor: Pinterest.com

  1. Land Rover Range Rover Evoque Convertible

Kada čujete veliko ime ‘Range Rover’ sigurno ne pomišljate na kabriolet. No, od 2017. godine, ova dva, do tad nespojiva pojma, možemo staviti u istu rečenicu. Popularni ‘Evoque’ od tada se nudi u kabrio izvedbi. Dakle, ovaj je automobil spoj šminkerskog SUV-a (Sport Utility Vehicle) i kabrioleta; ne baš česta kombinacija. Sam dizajn je i dalje atraktivan i prepoznatljiv, ali ovaj koncept ipak neće sjesti svakome. Pogotovo u pogledu financija jer za osnovni model valja izdvojiti više od 400.000 kuna.

 

Izvor: Pinterest.com

  1. Citroen C3 Pluriel

Na tržište je stigao 2003. godine kao višenamjenski automobil. Krov i bočne stranice automobila mogli ste ukloniti i tako ga transformirati u pick-up (pick-up; vozilo s putničkom kabinom i teretnim prostorom), kabriolet, polu-kabriolet ili običan kompaktni automobil; nekoliko karoserijskih oblika u jednom automobilu. ‘Jajasti’ oblik nekima se svidio, a nekima ne, no ono što je kod ovog automobila posebno je upravo ta moć transformacije. Jedini problem je što se prilikom transformacije skinute dijelove morali ostaviti kod kuće pa je bilo nezgodno ako vas na putu uhvati kiša.

Izvor: Pinterest.com

  1. Chrysler PT Cruiser Convertible

Chrysler PT Cruiser predstavljen je davne 2001. godine kao obiteljski kompaktni monovolumen. Njegov pravi američki ‘retro look’ sam je po sebi izazivao kontroverze, a prava pomutnja nastala je kada je 2005. godine ovaj model dobio svoju kabrio izvedbu. Retro izgled s jako naglašenim bokovima i prednjim poklopcem motora te mnoga zaobljenja i dalje su bila prisutna, a sada je automobil iz sigurnosnih razloga imao i veliku prečku iznad prednjih i stražnjih sjedala. Naravno, samom promjenom koncepcije, PT Cruisera u kabrio izvedbi teško se više moglo nazivati obiteljskim automobilom.

Izvor: Pinterest.com

  1. Chevrolet SSR (Super Sport Roadster)

Chevrolet SSR savršeni je primjerak neobičnog kabrioleta. Točnije, on je mješavina kabrioleta i pick-up vozila. Od početka proizvodnje 2003. godine, ova američka kreacija ili oduševljava ili zgraža ljubitelje automobila diljem svijeta. Njegov retro dizajn podsjeća na stara američka pick-up vozila, a neobična koncepcija osigurava da se baš svaki puta za njim okrenete. Na tržištu se zadržao svega tri godine, a brojka od oko 24.000 prodanih primjeraka pokazuje da ovaj koncept ipak nije bio dobitna kombinacija.

Izvor: Pinterest.com

Vanja Hozmec

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.