TREND ALERT: KONTURIRANJE CIJELOG TIJELA

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
www.miss.at

www.miss.at

Ako Vas imalo zanima šminka ili pratite brojne beauty blogerice ili Youtuberice, za konturiranje lica već davno ste čuli. Posvjetljivanje i potamnjivanje određenih dijelova lica kako bi stvorili iluziju istaknutih jagodica, sakrili podbradak ili suzili lice; sve to može izgledati jako dobro uz kvalitetne proizvode i samo malo volje i prakse.

No u svijetu šminke, naravno, na tome nisu stali. Prihvatili smo čak i konturiranje prsa i dekoltea, ali ono je uzelo poštenog zamaha.  Sada se konturira već i stražnja strana vrata, trbuh, pa i noge. Sve kako bi se stvorio dojam pločica na trbuhu, mišićavih nogu i kakvog vrata?! Takvo konturiranje posebno je preplavilo Instagram, gdje se i proslavilo.

Očito je danas Instagram najmoćniji alat za plasiranje potrebnih i nepotrebnih trendova. Naučeni smo, pogotovo mi žene, na šminkanje lica. No Instagram nam svakodnevno nameće šminkanje tj. konturiranje novog dijela tijela. Osobno to smatram pretjerivanjem. Zar ćemo se za koji mjesec ustajati tri sata ranije kako bi prije izlaska iz kuće iskonturirale cijelo tijelo po uputama s Instagrama i prije spavanja sat i pol skidati šminku s cijeloga tijela?

www.self.com

www.self.com

Ako Vas zanima kako konturirati noge, vrat ili možda dlanove Instragram i Youtube prepuni su takvih tutorijala. Ipak, apeliram na Vas da to ne radite jer konture nisu nevidljive, pogotovo ako niste profesionalac u tome. Ostanimo na konturama lica jer konturiranjem vrata, trbuha i nogu samo stvaramo lažnu verziju sebe. Neka konturiranje cijelog tijela ostane alat filmske šminke i profesionalnih vizažista. Radije „konturirajte“ trbuh i noge pravilnom ishranom i vježbanjem; barem će vam te konture ostati i nakon što skinete šminku prije odlaska u krevet.

Jelena Pankretić

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.