Tri fantastična dana na 40. SferaKon-u

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Zajedno s buđenjem proljeća, oživljavaju i fantastični SF likovi. Tradicionalna proljetna konvencija na FER-u koju organizira SFera, društvo za znanstvenu fantastiku, najstarija je i najveća hrvatska konvencija koja okuplja ljubitelje znanstvene fantastike, fantastike, horora i srodnih žanrova. Tijekom tri dana održavaju se razna predavanja, paneli, radionice, igraonice i cosplay. Svi ljubitelji znanstvene fantastke od 11. do 13. svibnja moć će uživati u SFeraKonu, jednom od najvećih europskih SF konvencija. S tradicijom od četiri desetljeća zasluženo nosi titulu jedne od najboljih i najvećih u srednjoj i jugoistočnoj Europi.

Broj posjetitelja i ljubitelja znanstvene fantastike, gaminga i ovog žanra književnosti iz godine u godinu je sve veći. Tako je prošle godine u tri dana konvencije FER-om prošlo više od tisuću posjetitelja. Ovogodišnje „early bird“ kotizacije rasprodane su u rekordnom roku, a cijena kotizacija za sva tri dana sada je 90 kuna, za dva 70 kuna, a za jedan 30 do 50 kuna ovisno o danu.

Na konvenciji će ove godine sudjelovati čak pet počasnih gostiju: pisac Adrian Tchaikovsky, redatelj i glumac Timo Vuorensola, cosplayerica Okkido Cosplay, umjetnik Antun Purser i RPG dizajner Mikko Kallio. Adrian Tchaikovsky autor je čuvene serije romana Shadows of the Apt i dobitniku Arthur C. Clarke nagrade za najbolji SF roman Children of Time čija autorska prava je otkupio Lionsgate.

Osim toga, na SferaKonu će biti izloženi i radovi akademskog kipara Velibora Mačukatina koji će e sa posjetiteljima podijeliti svoje radove nastale u posljednje dvije godine, a bit će organizirana i kiparska radionica- čija su mjesta već popunjena.

Od ove godine SFeraKon sudjeluje i u International Cosplay Championship Cupu (ICCC). SFera se udružila s neprofitnim organizacijama iz nekoliko zemalja s ciljem organizacije velikog regionalnog cosplay natjecanja. Svaka zemlja koja sudjeluje u ovom natjecanju održava kvalifikacije na svojoj konvenciji, a veliko se finale održava u jednoj od zemalja koje se natječu u Cosplay Cupu.  Na SFeraKonu će se održati prve hrvatske kvalifikacije te će pobjednik sudjelovati na finalu koje će se održati u Mađarskoj u listopadu 2018. godine.

Za sve ostale informacije pratite SFeraKon na službenoj stranici: http://sferakon.org/

Lea Medica

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.