U kina uskoro dolazi dugo iščekivani Marasovićev film

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
www-vecernji-hr

foto: www.vecernji.hr

Ova nezaboravna psihološka drama pod redateljskom palicom Nevija Marasovića i produkcijom Antitalenta, priča je o životu i posljedicama koje naši postupci mogu imati. Radnja se odvija u snježnoj idili Gorskog kotara. Glavnu ulogu imao je priliku utjeloviti Franjo Dijak, jedan od najtalentiranijih hrvatskih glumaca,  koji je osvojio nagradu Cheval Noir za najboljeg glumca u konkurenciji s Mel Gibsonom u Montrealu na svjetskoj premijeri ”Gorana” na Fantasia International Film festivalu. Dijak glumi muža koji je cijeli svoj život posvetio brizi za slijepu suprugu, koju glumi Nataša Janjić.  Osim Franja Dijaka  i Nataše Janjić, u filmu se pojavljuju Goran Bogdan, Bojan Navojec, Milan Štrljić, Janko Popović Volarić i Filip Križan.

Priča je u početku namjerno građena na način da svaka akcija, reakcija i stav izneseni od strane likova zbune gledatelja i prouzroče blagu nelagodu. U nastavku filma, priča se polako razvija i otkriva tajanstvenu zagonetku.

 

Scenarij je napisao talentirani norveški scenarist i književnik Gjermund Gisvold koji je zajedno s redateljem kao mjesto radnje odabrao upravo Gorski kotar zbog presudne važnosti za razvoj događaja i razvoj karaktera likova. Marasović je imao jasnu viziju ; napraviti čistokrvnu skandinavsku dramu koja će ujedno savršeno funkcionirati i kao hrvatski film s hrvatskim glumcima sa snažnim dramaturškim skandinavskim pečatom. Zajedno sa svojom ekipom Nevio je iz svijeta različitih podneblja i mentaliteta izdvojio najbolje kako bi dobio jedan novi, jedinstveni filmski svijet, u kojem ti elementi skladno nadopunjuju jedan drugog.

 

foto: www.vecernji.hr

foto: www.vecernji.hr

 

Za savršen prikaz ambijenta ledene Skandinavije zaslužan je direktor fotografije Damir Kurdin, a uz njega odličan posao odradile su scenografkinje Petra Poslek i Iva Rodić. Za kostime se pobrinula Katja Šunjić Kudin, za maske Sanja Hrstić, za zvuk Damir Rončević, za montažu Marko Ferković, dok glazbu potpisuju Alen i Nenad Sinkauz.

Ovaj film u kojem je na jedinstven i poseban način spojena Skandinavija i Mediteran i koji dokazuje da ponekad dobre vijesti ne donose ništa dobro, s prikazivanjem diljem Hrvatske kreće 22.prosinca 2016. godine. Više informacija o filmu možete pronaći na Facebook službenoj stranici filma.

Nikoleta Boroje

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.