U Zagrebu uskoro prvi Filmofeel festival

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ljubitelje sedme umjetnosti razveseliti će održavanje prvog ikada Filmofeela, festivala nezavisnog filma. Festival se održava u zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema. Kako bi se i dalo pretpostaviti prema lokaciji, organizira ga Kaptol Boutique Cinema u suradnji s 2iFilmom i Hrvatskim Telekomom.

 

Filmofeel Hrvatskog Telekoma dugo je godina podržavao održavanje hrvatskih filmskih festivala. Ove će godine filmofile oduševiti prvim vlastitim filmskim festivalom. Filmska revija održava se od 1. do 10. prosinca.

 

U Kaptol Boutique Cinema dostupna su regularna kao i posebna boutique sjedala. Cijene ulaznica variraju ovisno o vrsti sjedala iz kojih ćete uživati u europskom filmu. Tako će vas ulaznice za projekcije s normalnim sjedalima stajati između 33 i 38 kuna, dok ćete ulaznice za posebna boutique sjedala platiti nešto više, između 62 i 67 kuna.

 

Uz svaku kupljenu ulaznicu posjetitelji dobivaju kupon za piće, koji se može iskoristiti u zamjenu za besplatni Somersby ili Panonsko Wheat pivo. Tako ćete uz rijetku priliku za gledanje nezavisne europske kinematografije moći pijuckati i besplatno piće.

Na programu Filmofeel festivala je dvadeset filmova, redom djela hvaljene europske kinematografije.

 Izvor: Filmofeel (press)

Prvi film koji je na programu Filmofeela prava je vizualna poslastica. Radi se o premijeri animiranog filma Loving Vincent: Van Goghov misterij.  U pitanju je prvi dugometražni animirani film koji je stvoren u potpunosti koristeći tehniku slikarstva.

Posjetitelji premijere moći će se i podružiti s posebnim gostima  – tamo će biti prisutno i nekoliko članova ekipe filma Loving Vincent.

 

Osim filma Loving Vincent, prikazanog na festivalima Annecy i Shanghai 2017. gdje je i bio nagrađen, Filmofeel donosi i druge festivalske miljenike.

 

Među nagrađenim “festivalcima” su i filmovi Muškarci ne plaču (nagrađen na Zagreb Film Festivalu 2017. nagradom za najbolji film), Gospođa Hyde (čija je glavna glumica nagrađena u Locarnu ove godine), Bliskost (nagrađen nagradom FIPRESCI u Cannesu 2017!), kao i filmovi Park redatelj kojega je nagrađen u San Sebastianu, te film Jedna vrsta obitelji koji je na istom festivalu ove godine izabran za film s najboljim scenarijem.

 

Još desetak nezavisnih filmova od ovoga vas petka očekuje u zagrebačkom kinu na Kaptolu!

Vanessa Curman

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.