UBER HEALTH? PREDSTAVLJENA NOVA UBER USLUGA

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Izvor: ubernewsroom.com

 

Uber je u ožujku predstavio novu Uber uslugu – Uber Health. Usluga je osmišljena tako da pruži pouzdan transport specifično kod potreba povezanih sa zdravljem. Na koji način će funkcionirati?

Program će pružati uslugu naručivanja vožnji zdravstvenim ustanovama za njihove pacijente kako bi mogli zaista doći na dogovorene termine. Ono što je utjecalo na donošenje samog programa je činjenica da ljudi starije životne dobi ili drugi koji su u lošem zdravstvenom stanju nemaju opciju transporta za odlazak kod liječnika.

Rezultati istraživanja tvrtke Community Transport Association pokazuju da više od 3,6 milijuna Amerikanaca propusti termin kod liječnika zbog prijevoza.

Ono što Uber Health pruža je fleksibilan raspored vožnji i za pacijente i za potrebe zdravstvenih ustanova; vožnje mogu biti zakazane u trenutku kada su potrebne, kao na principu klasične Uber aplikacije, ali mogu biti naručene do 30 dana ranije u skladu s dogovorenim liječničkim terminom.

Ono što je velika prednost je da nije potrebno imati aplikaciju za naručivanje vožnje kao kod klasičnog Ubera, nego se vožnje mogu zakazati i putem SMS poruke. Uber Health će predstavljati jednostavniji, isplativiji i sigurniji način za prijevoz pacijenata. Trenutno se provodi testiranje u SAD-u, s više od 100 zdravstvenih ustanova kao što su bolnice, poliklinike, rehabilitacijski centri, ustanove za starije osobe i dr.

No pitanje koje se javlja je jesu li vozači Ubera sposobni prevoziti bolesnike (pogotovo rizične)? Kao odgovor na to pitanje, iz Ubera kažu kako svrha Uber Health usluge nije napravljena s ciljem kako bi zamijenila hitnu pomoć, i to pogotovo zato što je usluga kontrolirana od strane zdravstvenih ustanova, nego da osigura prijevoz do zdravstvenih ustanova po pristupačnim cijenama.

 

Josipa Salopek

 

Izvori:

https://www.uber.com/newsroom/uber-health/

http://www.businessinsider.com/uber-health-hospitals-doctors-book-patients-rides-2018-2

https://www.engadget.com/2018/03/01/uber-health-partnership-with-health-providers/

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.