Ugly Christmas Sweater – neizostavan blagdanski trend

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ugly Christmas sweater je džemper s božićnom temom koji se diljem svijeta smatra pomalo otrcanim i u lošem ukusu. Glavna karakteristika je da što je džemper više ukrašen, odnosno na sebi ima više sobova, snjegovića i drugih božićnih ukrasa, to je ružniji. Danas se moda stalno mijenja i raste te su tako ovi ružni džemperi postali neizostavan zimski komad. Iako džemperi postoje još od 19. stoljeća, ove božićne verzije javile su se tek prije nekoliko desetljeća da bi se proširile dolaskom novog milenija. Neki smatraju da je začetnik ovog trenda komičar i glumac Bill Cosby koji je u popularnom sitcomu osamdesetih godina, „The Bill Cosby Show“, nosio upravo ovakve džempere.

Pull&Bear – 199,90 kn

Također, njujorški dizajner Koos Van Der Akker smatra se jednim od začetnika jer je tvrdio da u jednoj vesti može pomiješati što god mu padne na pamet. Iako niti jedan od njih sebe ne smatra ocem ovog trenda, istraživanja su pokazala da su božićni džemperi masovno proizvedeni pod imenom „jingle bell sweater“, upravo tijekom osamdesetih godina. U gotovo svakom božićnom filmu možemo vidjeti ovaj trend te se on vrlo brzo s filmskog platna proširio izvan američkih granica. Neobično je da nešto što ljudi smatraju estetski neprivlačnim i ružnim, danas može biti toliko popularno!

Pull&Bear – 199,90 kn

Tako je popularni komičar Jimmy Fallon u svom talk-showu posvetio 12 dana u prosincu nošenju ružnih božićnih džempera, a u kanadskom gradu Vancouveru organizira se zabava na kojoj je dress code upravo ružni božićni džemper. Koliko je ovaj trend postao popularan govori i činjenica da se trećeg petka u prosincu slavi Međunarodni dan ružnog božićnog džempera, a diljem svijeta se održavaju izbori za najbolji ružni božićni džemper. Na kraju možemo zaključiti kako će ovo biti jedan od must have komada ovih blagdana, a u nastavku donosimo neke od najboljih modela.

Reserved – 200,00 kn

Pull&Bear – 229,90 kn

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.