Ugly Christmas sweater – NEIZOSTAVAN BOŽIĆNI KOMAD ODJEĆE

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ulice grada već se lagano kite i pripremaju za još jedan advent, a shopping centri su se još početkom mjeseca odjenuli u božićno ruho. Božićni ukrasi, lampice i borovi krase sve veće shoppin centre, izlozi su ukrašeni, a već se nude i brojni predblagdanski popusti. S tim svime, na police dućana stigli su i novi modeli jednog od omiljenih blagdanskih komada, kičastog božićnog džempera.

Izvor: Fashion.hr

Popularno zvani ugly Christmas sweaters topli su džemperi ukrašeni prigodnim blagdanskim motivima, poput Djeda Božićnjaka, saonica, sobova, pahuljica, božićnih drvca i poklona te
nezaobilaznog snjegovića.

Izvor: retrofestive.ca

Božićni džemperi svoje korijene vuku još iz davnih vremena dok su tetke i bake svojim unucima plele male ružne džemperiće s božićnim motivima, a klinci bi ih morali nositi pred njima i praviti se da im se sviđaju. No, početkom 90-ih godina džemperi su stekli svoju današnju popularnost kada su se po prvi puta pojavili u američkim filmovima. Nakon što su se istaknuli kao dio kostimografije svima omiljenih božićnih filmova, od avanture Chevya Chasea do luckaste Kevinove obitelji u filmu Sam u kući, ovi slatki džemperi su se s malih i velikih ekrana preselili u kolekcije mnogobrojnih high street brendova.

Izvor: Diva.vecernji.hr

O popularnosti ovih luckastih odjevnih komada svjedoči i Nacionalni dan ružnih božićnih džempera koji se svake godine obilježava trećeg petka u mjesecu prosincu. Ove godine taj dan
obilježit ćemo 15. prosinca. A ako se pitate na koji način se proslavlja ovaj dan, odgovor je vrlo jednostavan – dovoljno je da obučete svoj omiljeni božićni džemper, okupite prijatelje i prepustite se zagarantirano dobrom provodu u duhu Božića.

Izvor: towermagazine.com

 

Izvor: towermagazine.com

Bilo kako bilo, ružni božićni džemperi neizostavan su dio zimske garderobe, a odlični su za ovo nadolazeće hladno vrijeme i podizanje blagdanskog raspoloženja. Osim toga, svaka nova sezona donosi odlične modele džempera s duhovitim natpisima i sve inovativnijim dekorativnim motivima pa i oni najzahtjevniji mogu pronaći odgovarajući “ružni” komad za sebe i svoje bližnje.

 

Mia Planinić

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.