Upgradeati ili ne upgradeati? Sve što trebate znati o Windows 10

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
www.tiktikzon.com

www.tiktikzon.com

Prošlog tjedna Windows 10 dosegnuo je impresivnu brojku od čak 300 milijuna instalacija diljem svijeta. Uz to što vizualno podsjeća na vrlo hvaljen Windows 7, Windows 10 nudi i virtualnu asistenticu Cortanu. Na taj se način Microsoft želi umiliti i korisnicima iPhonea koji su se na svoju virtualnu asistenticu Siri već odavno navikli.

Problem  ‘osmice’
Windows 8 bio je dosta kritiziran zbog dizajna koji nije bio dovoljno prijateljski nastrojen prema korisnicima, ali i zbog teškoće snalaženja u samom sustavu. To je Microsoftov tim pokušao popraviti upgradeom Windows 8.1 koji je bio nešto bolji, ali još uvijek, prema riječima korisnika, nije bio ni sjena poznate i voljene ‘sedmice’.

Besplatan download do 29. srpnja
Kako bi se ‘iskupili’ korisnicima, Windows 10 ne samo da je besplatan, već se uvelike oslanja na poznate i provjereno dobre karakteristike sedmice. Windows 10 besplatno možete preuzeti sve do 29. Srpnja ove godine, a riješeni su i problemi s postavkama vezanim uz ekrane na dodir zbog kojih je ‘osmica’ često bila kritizirana.

www.zolkorn.com

www.zolkorn.com

Preopterećenost računala
Iako je znatno bolja od ‘osmice’, stručnjaci ne preporučuju skidanje najnovije verzije Windowsa ako ste korisnik ‘sedmice’. Razlog tome jest ljubav samih korisnika prema ‘sedmici’, ali i problem koji se na nekim računalima javlja nakon instalacije. Mnogi korisnici, naime, žale se na često rušenje Windowsa i zakazivanje sustava te sporost. Zbog toga što ‘desetku’ skidate na već postojeće Windowse, samo računalo (pogotovo ono slabijih specifikacija i performansa) ima tendenciju postati preopterećenim te stoga povremeno može zakazati ili se jednostavno zamrznuti.

Svakome svoje
Prepirke ljubitelja ‘desetke’ zagovaratelja ‘sedmice’ vjerojatno nikad neće završiti jednoglasnim dogovorom, no zaključak je, čini se, ipak jednostavan: ako niste zadovoljni trenutnim operativnim sustavom na svom računalu ili ste samo željni promjene, upgradeajte svoje Windowse. Ako Vas vaša Windows sedmica beskonačno veseli, ili ne možete živjeti bez svojih XP Windowsa, nemojte mijenjati apsolutno ništa.

Gea Ujčić

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.