Više novca u studentskim džepovima: ZET oprašta vožnju bez karte, a s HŽ-om smanjuje cijene prijevoza

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Iz zagrebačkog Holdinga najavili su kako će svi, koji prvi puta budu ulovljeni bez karte u tramvajima, ostati bez kazne. „Novosti vezane za oprost parkiranja ili vožnje bez ZET-ove karte neće predstavljati operativni problem, a po jedan prekršaj tolerirat će se u te dvije naše podružnice“, rekla je Senka Knežević iz Holdinga za Večernji list. Osim za ZET, ova pogodnost vrijedi i u Zagrebparkingu. Ako vas prvi puta ulove u prekršaju prilikom pogrešnog parkiranja imate pravo na oprost.

Osim spomenutih promjena, došlo je i do novih, nižih, cijena kombiniranih karata ZET-a i HŽPP-a. Od 1. ožujka na snagu su stupile nove cijene za gradske i prigradske relacije.

U gradskoj upravi za Večernji list navode:

„Cijena zajedničke opće mjesečne karte sa 609 kuna smanjena je na 400 kuna. Osnovnoškolska mjesečna karta, koja je koštala 279 kuna, te srednjoškolske, studentske, socijalne i umirovljeničke mjesečne karte, koje su se naplaćivale po 309 kuna, plaćat će se 200 kuna. Korekcija cijena odnosi se i na zajedničke godišnje karte, pa će se opći pretplatni kupon, umjesto 6708 kuna, kupovati za 4800 kuna, odnosno za jednokratno plaćanje 4320 kuna“

Tako će se sada npr. od Leskovca do Filozofskog fakulteta moći doći za 109 kunja manje nego prije, a od Zaprešića do Trga bana Josipa Jelačića za samo 16 kuna.

Jesu li ova pojeftinjenja rezultat brige grada za vlastite studente ili se studente ponovno koristi kao sredstvo za osvajanjem vlasti u gradu ostaje nam pričekati do druge polovice ove godine. Ono čemu se možemo nadati je da su vlasti napokon prepoznale koliki su financijski problemi svakog od studenata, a ne da su prepoznali koliko oni sami mogu zaraditi osvajanjem vlasti. Valjda će se u stvarnosti napokon pokazati ispravno ovo prvo.

Alen Šalić

Izvor: vecernji.hr

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.