„Wi-Charge“

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Koliko ste puta zaboravili napuniti mobitel, tablet ili laptop te ostali bez baterije kada vam je bila najviše potrebna? Ili ste jedna od brojnih osoba koje ne vole imati velik broj kablova koji nikada ne izgledaju dobro ili pak nisu dovoljno dugački da možete u isto vrijeme koristiti svoj uređaj i puniti ga. Wi-Charge je rješenje za sve te probleme. Bežično punjenje putem svjetlosti tehnološki je napredak koji nas čeka u skoroj budućnosti.

Pametni luster, „Wi-Charge“, oslobađa nas punjača, kablova i utičnica te ima mogućnost punjenja nekoliko uređaja koji se nalaze u prostoriji putem nevidljive svjetlosti. Potpuno je siguran i može pokriti prostoriju od čak 250 četvornih metara. On automatski krene puniti uređaj kada ga primijeti u prostoriji pomoću transmitera, dakle nije potrebno nikakvo priključivanje ili prihvaćanje putem aplikacije. „Wi-Charge“ analizira sve uređaje koji se mogu napuniti te zna koliko im je baterije potrebno. Ako u prostoriji ima previše uređaja – prioritet predstavljaju oni s najmanjim postotkom baterije. Snaga od pametnog lustera do vašeg uređaja dolazi putem snopova nevidljivog infracrvenog svjetla. Standardni izvor napajanja povezuje se s prijenosnicima koji isporučuju snagu. Prijemnici koji prihvaćaju snagu mogu biti ugrađeni u uređaje (mobilne telefone, tablete…) ili spojeni s postojećim priključkom za punjenje. Oni tada, pomoću malih fotonaponskih ćelija, svjetlo koje prime pretvaraju u električnu energiju. Ako svjetlosni snop naiđe na prepreku, prenošenje se zaustavlja te se nastavlja kada prepreka nestane. Tu prepreku može predstavljati neka osoba ili nešto što stoji između lustera i uređaja. Sigurnost „Wi-Chargea“ potvrdila je United States Food and Drug Administration (US FDA) te je on, također, u skladu sa svim međunarodnim standardima i propisima.

 

(izvor: prime-do.com)

Iako je „Wi-Charge“ za sada još samo prototip, osvojio je CES nagradu za inovativnost za 2019. godinu. Nekoliko je primjeraka već u funkciji, a na službenoj se stranici može prijaviti za sudjelovanje u beta testiranju. Očekuje se da će, kroz nekoliko godina, ovaj uređaj postati sastavnica pametnih domova, uredskih prostora, kafića, restorana i sličnog te će, sa sigurnošću, olakšati svakodnevni život i omogućiti nam da u miru zaspemo bez brige hoće li nam se mobilni telefon napuniti za idući radni dan.

 

Izvor:

Wi-charge.com (http://www.wi-charge.com/)

 

Dora Taslak

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.