WINGS FOR LIFE 2016.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
www.wingsforlifeworldrun.com

www.wingsforlifeworldrun.com

U nedjelju se održala globalna utrka Wings for Life World Run. Zadar je među 34 grada na 6 kontinenata, u kojima utrka u nedjelju kreće istovremeno. Po našem lokalnom vremenu, u 13 sati.

Utrka je ovo koja nema ciljnu liniju pa ju zato završi baš svatko. Ciljna linija presretačko je vozilo koje starta 30 minuta nakon trkača te se kreće određenom brzinom prema njima. Za volanom presretačkog automobila Renault Kadjar bit će automobilist Juraj Šebalj. U onom trenutku kada prestigne pojedinog trkača, za njega je utrka završena, a posljednji trkač i trkačica na svijetu koji ostanu trčati globalni su pobjednici Wings for Life World Run utrke.

Sa zadarskog Foruma ove godine starta rekordnih 7.000 ljudi, za razliku od prošlogodišnjih 3.500. Utrka počinje s Foruma, zatim se nastavlja kroz Kopnena vrata te se penje prema Jadranskoj magistrali i pruža do  Primoštena. Sa 7000 prijava Hrvatska je treća u svijetu, odmah iza Njemačke i Austrije.

www.antenazadar.hr

www.antenazadar.hr

Stopostotna vrijednost iznosa startnina namijenjena je istraživanjima leđne moždine. Cilj je humanitarne zaklade Wings for Life pronaći lijek za ozljede leđne moždine.  Također, Renault Hrvatska stoji iza tima Passion4life i za svaki kilometar koji istrče članovi ekipe donirat će 5 kuna zakladi Wings For Life.

Da bi se sudjelovalo na utrci ne mora se nužno doći na jednu od lokacija utrke. Dovoljno je skinuti Wings for life World Run mobilnu aplikaciju, početi trčati kada i svi ostali trkači, i čekati da vas prestigne virtualno presretačko vozilo.

Martina Soldo

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.