WINGS FOR LIFE U ZADRU

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Humanitarne utrke počele su sve više privlačiti interes javnosti. Tako se još jedna takvog karaktera održala i 6. svibnja u Zadru. Osim javnosti, sve je više i zainteresiranih trkača pa je tako na ovogodišnjoj utrci sudjelovalo njih 8.500 .
Trkači na ovakvim utrkama nisu nužno profesionalci, već ljudi dobre volje i velikog srca. Cilj je ove utrke pronaći lijek za ozljede leđne moždine. Tako je novac prikupljen od startnina dan na raspolaganje neprofitnoj zakladi Wings for life koja financira istraživanja leđne moždine, prenosi dnevnik.hr.


Ova se utrka održava već petu godinu zaredom, a dokaz velikog interesa rasprodaja ulaznica za sudjelovanje već trideset dana prije održavanja. Uglavnom su trkači došli iz Hrvatske ali uz bok su im se našli i sudionici iz više od 30 zemalja.

Izvor: Pixabay.com

Utrka se istovremeno održala i na drugih 11 lokacija u svijetu, od Švedske, Rusije i Poljske pa do Brazila i Japana. Pobjednik ovogodišnje utrke u Zadru je Austrijanac Karl Aumayr, kako se nalazi na službenim stranicama zaklade. On je istrčao rekordnih 68 kilometara. Pobjednica ženske kategorije je Martina Burzova iz Slovačke, s prijeđenih 32 kilometra.
Globalan je ovo projekt koji je izvrsno prihvaćen u Zadru ali i cijeloj zemlji. Otvaranja utrke popratila su četiri padobranca od kojih se jedan spustio u rukama držeći hrvatsku zastavu dok je Elena Stella pjevala Lijepu našu, dnevnik.hr.
Utrka je ove godine započela na Liburnskoj obali a trkači su nastavili uzduž Jadranske magistrale i prilagođena je svim natjecateljima – amaterima, profesionalcima i natjecateljima u kolicima.
Mnoštvo organizatora i ambasadora pobrinulo se da sve prođe po planu. O predanosti svih koji kontinuirano sudjeluju u ovom projektu govori i pretrčanih 4,2 milijuna kilometara i prikupljenih 20,6 milijuna eura.
Prijave za utrku 2019. godine su otvorene!

Jana Župančić

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.