WINTER IS COMING

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
independetn.co.uk

independetn.co.uk

Nakon nekoliko mjeseci čekanja, fanovi serije Game of Thrones  napokon su došli na svoje. Prije dva tjedna, točnije 24. travnja, premijerno je započela nova, šesta sezona.

Nastala prema ciklusu romana pod nazivom Pjesma leda i vatre američkog pisca George R.R. Martina, seriju od samog početka prati horda fanova. Ono što je posebno u novoj sezoni jest što nitko ne zna što će se događati budući da se radnja serije u većini slučajeva izjednačila s već objavljenim knjigama.

SPOILER ALERT
Dvije nove epizode koje su do sada emitirane izazvale su pravu bujicu reakcija kod obožavatelja. Prvu epizodu većim su dijelom sačinjavale ”obavijesti” o tome gdje se nalaze likovi te općenito upoznavanje s njihovim životima.

U tijeku epizode doživjeli smo dva šoka:
1. Prvi se odnosi na ubojstvo princa Dorana i njegovog sina Trystanea, koje ubija skupina Sand Snakes (Pješčane zmije).

2. Melisandre, crvena svećenica, nalazila se u svojoj sobi te se spremala na spavanje. Nakon što je skinula odjeću, sa svojeg je vrata skinula i ogrlicu. Ali kako ništa u Westerosu nije normalno, tako je i ta ogrlica začarana. Naime, izgleda da je Melisandre zapravo starica.

uk.pinterest.com

uk.pinterest.com

Druga epizoda donijela je više akcije. Tako smo saznali da je knez Bolton postao tata, a Ramsay nije bio previše oduševljen tom viješću. Ubio je svoga oca, a brata i pomajku bacio psima. S druge strane, vidjeli smo Brana nakon cijele sezone u kojoj nismo znali njegovu sudbinu. On se uz pomoć Trookog Gavrana vratio u prošlost te smo dobili uvid u doba obitelji Stark kada su Ned, Lyanna i Benjen bili djeca. Obitelj Greyjoy ostala je bez svojeg kralja kojeg je ubio njegov vlastiti brat. S druge strane mora Tyrion Lannister oslobađa zmajeva od lokota, jer je shvatio da se oni najbolje osjećaju kada se mogu slobodno kretati.

Najveće iznenađenje epizode dogodilo se u zadnjih nekoliko minuta. Melisandre je na nagovor Noćne straže i Divljaka pokušala oživiti Jona Snowa. Iako su svi napustili prostoriju misleći kako nije uspjela u tome, dogodilo se ono što su mnogi fanovi čekali. Duh, Jonov strahovuk tijekom cijele seanse bio je miran, a kada su svi napustili prostoriju, on se na neki način probudio iz transa. Epizoda je završila kada je Jon oživio.

Želja fanova se ostvarila: Jon Snow je živ. A sam glumac, Kit Harington ispričao se svim fanovima jer im je mjesecima lagao o Jonovoj sudbini.  

Iako su mnogi obožavatelji prvu epizodu smatrali pomalo dosadnom, druga epizoda sve je nadoknadila. Bila je prepuna akcije, zanimljivosti, a na kraju svega je omiljeni lik mnogih oživio. Što će se dogoditi u sljedećoj epizodi, saznat ćemo u noći s nedjelje na ponedjeljak u 3 sata ujutro.

Marijana Krištof

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.