WRISTCUTTERS: A LOVE STORY

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Film Wristcutters: A Love Story (Pizzeria Kamikaze) američki je nezavisni film hrvatskog redatelja Gorana Dukića koji na pomalo apsurdan način govori o svijetu u kojem završavaju samoubojice. To mjesto nije ni raj ni pakao već ga možemo opisati kao svojevrsni limbo u kojem ne postoje zvijezde na noćnom nebu, a sami ljudi se nisu kadri osmjehnuti. U filmu se koristi izreka da je „tamo sve isto kao i u prijašnjem životu samo malo gore“. Zbog same te konstatacije stanovnici toga svijeta boje se ponovno izvršiti samoubojstvo kako ne bi završili na još gorem mjestu.

foto: www.imdb.com

foto: www.imdb.com

Sama radnja filma započinje uz pjesmu Dead and Lovely poznatog glazbenika Tom Waitsa te prikazuje glavnog protagonista priče Zia (Patrick Fugit) kako nekoliko minuta čisti svoj stan kako bi ubrzo nakon toga izvršio samoubojstvo. On se u novopridošlom svijetu zapošljava kao dostavljač pizze te saznaje kako se njegova bivša djevojka Desiree (Leslie Bibb) također ubila mjesec dana nakon njega. Odluči je pronaći pa se zajedno s prijateljima Eugenom (Shea Whingham) i Mikal (Shannyn Sossamon) odvaži otići na putovanje kroz ovaj neobičan svijet.

Osim zanimljive priče film se odlikuje savršeno izabranim soundtrackom i odličnom glumačkom postavom u kojoj se ističe Tom Waits u ulozi Knellera koji kao svojevrsni Deus Ex Machina razriješava sve radnje.

Goran Dukić na našim je prostorima poznat kao režiser kratkometražnog filma „Mirta uči statistiku“ (1991), a nakon svog preseljenja u Ameriku radeći svakakve poslove uspijeva snimiti svoj prvi dugometražni film Wristcutters: A Love Story. Snimljen prema kratkoj priči Kneller’s Happy Campers Izraelca Etgara Kereta, film je ubrzo nakon svog ulaska u konkurenciju Sundancea 2006. pobrao veliki broj pozitivnih kritika i nagrada na festivalima u Philadelphiji i Seattleu.

Wristcutters: A Love Story u svakom je pogledu okružen smrću, no s druge strane uvelike je pozitivan film kojim se slavi život. Sam film nam želi poručiti da se trgnemo dok imamo šansu u stvarnom životu te da iskoristimo svoje potencijale jer nas samo odgađanje nečega naposljetku može uvelike razočarati.

Alan Smokrović

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.