Zagreb Beer Fest i ove godine oduševio publiku

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Već drugu godinu za redom, u Parku dr. Franje Tuđmana, održao se Zagreb Beer Fest. Ove godine festival je trajao dan duže nego prošle, točnije od četvrtka do nedjelje (17. – 20. svibnja). Festival nije razočarao izborom glazbenika, što je i dokazao duplo veći broj posjetitelja nego godinu prije. U četiri dana bilo je ukupno 60.000 ljudi, dok je godinu prije bilo 30.000.

Ulaz na festival je bio besplatan, a ukupno se predstavilo 18 izvođača raspoređenih po danima. Zagreb Beer Fest je pravi primjer festivala koji podržava mlade izvođače i pokazuje kako na glazbenim festivalima mora biti mjesta za njih. Festival je otvorio hrvatski indie pop bend Ischariotzcky, zatim su nastupili Mnogi Drugi, Bojana Vunturišević te Nipplepeople. Petak je bio rezerviran za Sfumato, Porto Morto, Markiz, Kandžija i Gole žene, te po završetku dana u 21.30 nastupio je svima poznati bend Let 3. Treći dan festivala bio je posvećen proslavi 34. rođendana Radija 101. Nastupili su Peglica i Komandos, Slow Motion Suicide, legendarni Vojko Vrućina te pop-rock sastav Pips, Chips & Videoclips. Posljednji dan festivala obilježili su Drvored, The Miceks, Irena Žilić, Fischer-Z. Festival su zatvorili Partibrejkersi.

Osim što se festival iskazao bogatim glazbenim repertoarom, ponuda hrane i pića nije zaostajala. Na štandovima se nalazilo više od 150 vrsta piva, a za one koji nisu pivopije bila je ponuda drugih alkoholnih pića te sokova.

Svakoga dana posjetitelji su mogli igrati beer pong, a u subotu i nedjelju mogli su se okušati u SMART pub quizu kojeg je vodio Tarik Filipović. Teme kviza pripremljenog za subotu bile su glazba, film i popkultura, dok je nedjeljni kviz bio posvećen pitanjima opće kulture.

Uz brojne pohvale, festival je naišao i na neke kritike. Nekima od posjetitelja nisu odgovarala pravila ponašanja na festivalu, preciznije zabranjeno uvođenje pasa zbog loših iskustava prošle godine. No unatoč ponekim kritikama, festival je okupio velik broj ljudi i ispunio sva očekivanja. Idući ZBF održat će se u svibnju 2019. godine i sasvim sigurno opet oduševiti.

 

 

 

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.