Zagreb Book Festival

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Zagreb Book Festival godišnja je manifestacija koja slavi i promiče pisanu riječ i njezinu specifičnu moć da obogati ljudsko iskustvo. Održat se već treću godinu zaredom u Muzeju za obrt i umjetnost u trajanju od 22. do 28. svibnja 2017. godine.

Tijekom cijelog tjedna u više od pedeset događanja nastupit će preko osamdeset stranih i domaćih gostiju. Osim u Muzeju za obrt i umjetnost u sklopu Festivala će u kinu Tuškanac i Vinyl baru biti prikazana tri filma i održana četiri koncerta austrijskih i domaćih bendova.

foto: www.zgbookfest.hr

Imajući na umu misiju povećati zanimanje za čitanje, pisanje i književnu komunikaciju, prvi dio svakog dana Festivala bit će posvećen najmlađima koji će sudjelovati u više od petnaest događanja- razgovora, predavanja i radionica. Tako će se staviti na naglasak na mlade i njihovu integraciju u kulturni život društva i upoznavanje s raznolikim kulturnim izričajima. Na Festivalu će se i prodavati 5000 naslova po popularnim cijenama, a hrvatski čitatelji će imati priliku čitati ekskluzivno festivalsko izdanje knjige Aimée i Jaguar autorice koja će otvoriti ovogodišnji Zagreb Book Festival – Erice Fischer. Osim Erice Fischer, na Festivalu će i prisustvovati ostali strani gosti, a neki od njih su Teresa Forcades, iz reda katalonskih beneditktinki, Mischa Glenny, engleski povjesničar i novinar, Rob Riemen, nizozemski esejist i mnogi drugi.

Organizatori Festivala će ove godine predstaviti Austriju kao zemlju nezaobilaznog zajedničkog povijesnog naslijeđa, iznimnog kulturnog i društvenog utjecaja te snažne umjetničke scene koja na najbolji način spaja tradicionalno i moderno. Kako bi se  austrijska književnost, film i glazba najbolje približili hrvatskoj publici, izabrana je i tema Festivala- fragilnost. Upravo fragilnost u današnjem svijetu nestalnosti i neizvjesnosti zauzima ključno mjesto u djelima mnogih umjetnika, kao i u životima svih ljudi.

Ovaj novi koncept Festivala, koji će pridonijeti promišljanju današnjice kroz umjetnička djela i razgovore s nekim od najznačajnijih europskih intelektualaca, odrazit će se u večernjim diskusijama o  svakodnevnim fragilnostima – ravnopravnosti, društvenih sustava, dijaloga o vrijednostima, slobode govora, virtualnih identiteta i drugih.

Više informacija o programu i gostima samog Festivala možete pronaći na službenoj web stranici http://www.zgbookfest.hr/.

Nikoleta Boroje

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.