Zagreb opet prvi: European Destination

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Foto: Daniela Dolinar/Studosfera.net

Foto: Daniela Dolinar/Studosfera.net

Drugu godinu za redom advent u Zagrebu osvojio je prvo mjesto. Glasovati se moglo od 2. do 12. prosinca na nezavisnom portalu European destination. Glasali su čitatelji 176 zemalja svijeta, glasovi za Zagreb došli su čak iz Jamajke i Antarktike. Advent u Zagrebu izborio je prvo mjestu među ozbiljnom konkurencijom gradova s dugogodišnjom tradicijom adventa. Zagrebu je pripalo 33 tisuće i 607 glasova. Drugo plasirani francuski Strasbourg osvojio je 19.242 glasova, a trećeplasirani Colmar dobio je 13.394 glasova. Hrvati su često posjećivali advent u Beču, ali sada je naš Zagreb proglašen bolji od Beča, naime Beč je osvojio peto mjesto. Ovu prestižnu titulu, odnosno logo nagrade, Zagreb će moći koristiti cijelu godinu, a portal European Best Destination će dijeliti fotografije, vijesti i video sadržaje Turističke zajednice grada Zagreba.

Foto: Daniela Dolinar/Studosfera.net

Foto: Daniela Dolinar/Studosfera.net

Svi su primijetili da je ove godine advent u Zagrebu svečaniji nego li je bio prošle godine. Ove zime advent obuhvaća 29 lokacija u gradu Zagrebu, posjetitelji mogu uživati u besplatnim programima za djecu, kao što su predstave. Dobroj atmosferi pomaže i bogata ugostiteljska ponuda, koja uključuje domaće, ali i specijalitete iz cijelog svijeta. Svaka od 19 lokacija je specifična. Europski trg prepun je kućica u kojima se nude ukusni zalogaji, u Tomićevoj Vas čeka fina domaća hrana, dok se u Gajevoj može pronaći zaista svašta: od domaćih suvenira i rukotvorina, pa do kuhanog vina i kobasica.

Na Tomislavcu je kao i prošle godine otvoreno klizalište gdje se mogu zabaviti svi, od najmanjih do odraslih. Svaki kutak u gradu pomno je uređen: prekrasno svjetlo tisuća lampica ukrašavaju stabla i kućice na Zrinjevcu, na trgu bana Jelačića nalaze se klupice za odmor i imela ispod koje se svi žele poljubiti. Ako uzmemo u obzir objave posjetitelja na društvenim mrežama najpopularnije mjesto fotografiranja je na platou Gradec, gdje je na točno određeno mjesto postavljen veliki okvir, pa svi koji se slikaju unutar tog okvira vide i katedralu na pozadini fotografije.

Daniela Dolinar

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.