ZAGREB PONOVO NAJBOLJI !

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Iz turističke zajednice grada Zagreba priopćeno je da je Zagreb, prema izboru glasača na portalu European Best Destinations,  već treću godinu zaredom proglašen kao najbolja destinacija u Europi u vrijeme adventa. Podsjetimo da je Zagreb prvi puta, za najbolji božićni sajam, nominiran 2015. godine te je od 101 tisuće glasova dobio 30 i odnio titulu najboljeg u konkurenciji s još 50 zemalja. Prošle godine smo također

Izvor: pixabay.com

odnijeli titulu najboljeg adventskog grada s 33 tisuće glasova od ukupnih 180 tisuća. Tada su na stranici European Best Destinations napisali da „Glavni grad Hrvatske nudi idiličnu atmosferu doslovno na svakom koraku, gradske ulice u božićnom ruhu zovu vas da se pridružite plesu o pjesmi“ piše Index. Ove godine je glasalo najviše ljudi, čak oko 200 tisuća, a Zagreb je pridobio 38 tisuća glasova. U konkurenciji borio se još protiv 19 gradova, a neki od njih su Beč, Strasbourg i Budimpešta, koji su poznati po svojim raskošnim adventima. Drugo mjesto ove godine zauzeo je francuski Colar, a treće Beč. Jutarnji piše da bi Zagreb i bez glasova Hrvata odnio prvo mjesto. On je bio broj jedan za Amerikance, Kanađane, Ruse, Grke i Australce, dok je Britancima, Nijemcima i Austrijancima bio na drugom mjestu, odmah iza vlastitih gradova na listi, a čak smo dobili dva glasa s Jamajke i tri iz Kenije.

Inače portal European Best Destinations ima sjedište u Belgiji, a cilj mu je, promoviranje kulture i turizma u Europi. Najbolje europske destinacije biraju se od 2009. godine te su na taj način pomogle u promociji brojnih europskih gradova, pa tako i Zagreba, jer se ove godine, u odnosu na prošlu, dolazak gostiju za vrijeme adventa u Zagrebu povećao za 28 posto piše Index. Ako još niste uhvatili vremena i otišli na advent u svome gradu, svakako još stignete, jer sva adventska događanja traju do 7. siječnja 2018. godine.

 

Marisabel Majić

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.