Zagreb slavi svoj dan

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Zagreb, najbolja europska destinacija za 2017. godinu, slavi svoj dan 31. svibnja. U povodu Dana grada Zagreba i blagdana njegove zaštitnice Majke Božje od Kamenitih vrata, i ove je godine pripremljen program namijenjen građanima i posjetiteljima.

foto: Željka Škreblin

Program proslave započeo je već u subotu svečanim koncertom Zagrebačke filharmoniji, a na Jarunu, zagrebačkom moru, natjecali su se neretvanski lađari. Ukupno se natjecalo 20 ekipa. Danas turisti mogu besplatno razgledati grad uz vodiče. Također, besplatna je vožnja turističkim autobusima crvenom linijom koja vozi užim gradskim središtem u 10:00, 12:00, 14:00 i 15:00 sati. Zainteresirani se mogu besplatno voziti starim turističkim tramvajem u trajanju od dva sata. Polasci su planirani svakih pola sata počevši od 10:00 sati. S Trga bana Jelačića svakih će 40 minuta polaziti turistički vlakić i to od 10:00 do 19:00 sati.

foto: Željka Škreblin


Smjena straže počasne satnije Kravat pukovnije započeti će u 11:40 na Kaptolu,  a u 12:20 predviđa se spajanje konjičke i pješačke straže na Trgu bana Jelačića. Tematski razgled Putevima Augusta Šenoe i obilazak Kuće Šenoa, prostora u kojem se nalazi ostavština obitelji Šenoa započeti će pred maketom grada Zagreba u Bakačevoj ulici. U četvrtak će se pak u Tkalčićevoj ulici ispred brojeva 14, 48, 61 i 72 održati program naziva Tkalčijana-ulica glazbe i zabave.

Zagreb turiste privlači svojom gastronomskom ponudom, svojom arhitekturom, uličnom glazbom, naprosto svojim šarmom. Ako želite saznati zašto je toliko poseban, pogledajte video Lonely Planeta koji ga je i proglasio najboljom europskom destinacijom za ovu godinu:

Ili još bolje, posjetite ga i sjetite ga se zadnjeg dana u svibnju.

 

Škreblin Željka

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.