Zaigrajte „Europoly“!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Foto: krokodil.rs

Foto: krokodil.rs

Serija regionalnih konferencija „Europoly“ dolazi i u Zagreb. Multidisciplinarni je to projekt udruga iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Austrije. Tema su migracije kroz povijest a konferencija će se održavati od 2. do 11. svibnja u Kulturno-informativnom centru u Zagrebu.

Problem migracija je svakako aktualan, no nije se tek nedavno pojavio. Tako će na konferenciji biti govora posebno o migracijama s područja jugoistočne Europe u zemlje zapadne i centralne Europe. Udruge koje su uključene u projekt su Bijeli val iz Hrvatske, Krokodil iz Srbije, Crvena iz Bosne i Hercegovine te BLOCKFREI iz Austrije. Pregled migracija seže od onih šezdesetih i osamdesetih godina koje se poistovjećuje s odlaskom gastarbajtera iz regije u razvijene zemlje centralne Europe. Dalje će se spomenuti na konferenciji migracije izazvane ratnim razaranjima devedesetih a zatim i najnovija izbjeglička kriza. Tema će biti i konstantan odljev mozgova, koji podrazumijeva odlazak obrazovanih mladih ljudi u razvijenije zemlje Europe a na konferenciji će biti i govora o „antiprovincijskom“ odlasku mladih u svjetske metropole. Glavni je cilj ove konferencije „mapirati“ utjecaj migracija svih vrsta na Balkansko područje ali i na zemlje odredišta. Program „Europoly“ se osim u Zagrebu održava i u Beču, Beogradu i Sarajevu a obuhvaća panel-diskusije, izložbeni program, filmske projekcije te umjetničke instalacije. Sugestivan naziv konferencije ujedno je i naziv instalacije Dejana Kaludjerovića. Instalacija će biti izložena u galerijskim prostorima svih gradova gdje će konferencija biti održana. Instalacija je inspirirana društvenom igrom Monopoly dok je polazišna točka projekta „EUROPOLY – The European Union Identity Trading Game“.

Ulaz na konferencije je besplatan, a zainteresirani će biti u prilici saznati nešto više o kulturi iz koje i sami dolaze.

Jana Župančić

Izvor: Kulturno-informativni centar i HINA.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.