ZAPLEŠI I TI

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Park Zrinjevac na jedan će dan postati plesno središte Zagreba. Povodom svjetskog dana plesa koje se svake godine obilježava 29. travnja, Plesni centar Tala organizirao je projekt Go Out And Dance. Već osmu godinu zaredom, Plesni centar Tala želi motivirati građane da i sami zaplešu na Zrinjevcu.

foto: www.pixabay.com

foto: www.pixabay.com

No, za sve one koji ne znaju ili ne vole plesati, moći će uživati u izvedbama Plesnog centra Tala i kluba Pinokio. Oni su zajedno s koreografkinjom Larisom Navojec osmislili projekt „Copy or Inspiration?/Re: Rosas“. Projekt se bavi Youtube-om kao izvorom inspiracije za plesne pokrete i osmišljavanje koreografije. Sve je krenulo od koreografkinje Anne Terese de Keersmaeker koja je preko Youtube plesačima na korištenje dala svoje korake iz jedne predstave. Pritom ih je pozvala da stvore svoj projekt Re: Rosas. Time se nastoji preispitati mogućnost autorstva u plesnoj umjetnosti.

Na pješačkim prijelazima u blizini Zrinjevca izvesti će se site specific predstava „Zebre su u gradu“. Autorica Tamara Curić surađuje s Plesnim centrom Tala čiji će plesači izvesti ovu predstavu. Predstava je fokusirana na iste korake, ali njezini izvođači različite su dobi, starosti od deset do 50 godina. Izvedba bi trebala naglasiti dvojnost između urbanističkom elementu zebre nasuprot životinjskom i prirodnom.

foto: www.pixabay.com

foto: www.pixabay.com

 

I ostali plesni studiji će obilježiti svjetski dan plesa. Tako će Plesni studio Fever održati besplatne vikend radionice za početnike. Hrvatski i internacionalni instruktori će voditi radionice salse i bachate. Ako želite naučiti plesati jedan od ovih plesova, možda je ovo savršena prilika za vas. Prijaviti se možete na: https://docs.google.com/forms/d/1wft6EOvAhCD5bm3o7_BKY9Oy6sIfYs9k1FDP4CsHfXc/viewform?edit_requested=true.

Željka Škreblin

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.