Zašto ne radi desna linija u menzi Studentskog Centra?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
www.jutarnji.hr

www.jutarnji.hr

Studenti su se već vjerojatno zapitali zašto linija desno u menzi Studentskog Centra ne radi posljednjih par dana te što im to znači ,,zbog tehničkih problema”.

Odgovor na to pitanje dobili smo od novog sanacijskog upravitelja Studentskog Centra, Mirka Bošnjaka. Objasnio nam je kako je veliki broj radnika u posljednje vrijeme otišao na bolovanje te kako nemaju dosta osoblja da bi obje linije i ekspres restoran bili u funkciji. Do današnjeg dana, 4. svibnja 2016, na bolovanje je otišlo 17 ljudi. Iz velikog restorana zatražilo ga je 4 kuhara, 8 pomoćnih radnica dok su 2 pomoćne radnice još uvijek na porodiljnom dopustu. Iz express restorana bolovanje su zatražile 3 pomoćne radnice. Iz ovog su razloga morali privremeno zatvoriti desnu liniju i prebaciti dio djelatnika s lijeve linije u brzi restoran Studentskog Centra.

www.zagrebancija.com

www.zagrebancija.com

Kako bi se osigurao protok i efikasnost, brza linija radi bez uobičajene pauze od 15 do 16 sati te će tako i ostati dok se ne otvori desna linija. Također nam je objasnio kako većinu njihovih zaposlenika čine žene srednjih godina, od kojih neke imaju liječničke potvrde o nemogućnosti rada težih fizičkih poslova. Stoga su u potražnji za muškim radno sposobnim osobljem, ali kaže kako je do sada bilo neuobičajeno da se muškarci javljaju za poslove kuhara ili pomoćnih radnika. Jedan od dugoročnih ciljeva im je postići pomlađivanje osoblja a taj problem pokušavaju riješiti putem Student Servisa zapošljavajući studente na mjestima pomoćnih radnika. A kada će se ponovno otvoriti desna linija u Studentskom Centru, ne može nam sa sigurnošću reći.

Petra Srđenović

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.