Zašto siječanj provesti u kinu?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Za siječanj kažu da je najdepresivniji mjesec u godini, praznici su završili, a vrijeme je da se krene ispočetka, što je moguće mudriji, odlučniji i vedriji. Nova, 2018. godina već na svom samom početku donosi velike svjetske naslove i premijere, a u hrvatska kina dolaze filmovi kojima se mnogi vesele već neko vrijeme. Upravo to može biti jedan od razloga zašto ovaj mjesec zaista ne mora biti ni najmanje depresivan.

Prvi na ovoj listi je Najveći showman koji je u kina došao pri samom kraju 2017. godine, a nadahnut je legendom i ambicijama prvog američkog promotora pop kulture, P.T.-ja Barnuma. To je inspirativna priča (mjuzikl) o uzdizanju iz siromaštva smionog maštara koji je uspio dokazati kako je sve što možete zamisliti moguće i ostvariti te da svatko, koliko god nevidljivim se činio, ima nevjerojatnu priču vrijednu svjetskog spektakla. Ovaj film ima tri nominacije za Zlatni globus, za najbolji film, najboljeg glumca (Hugh Jackman koji utjelovio lik vrhunskog biznismena i showmana P.T. Barnuma) i najbolju originalnu pjesmu (This is me). Za ovo vrhunsko ostvarenje redatelja Michael Graceyja  kažu da slavi rođenje šoubiznisa i osjećaj sreće kada nam se ostvare snovi.

Jumanji: Dobrodošli u džunglu, koji je u kina također došao pri samom kraju 2017. godine, potpuno je nova filmska avantura redatelja Jakea Kasdana u kojoj će se četvero tinejdžera naći u nevjerojatnom Jumanji svijetu. Kada četvero srednjoškolaca otkrije staru video igru za koju nikad nisu čuli (Jumanji), bit će uvučeni u zabavan svijet džungle i postati avatari prema vlastitom izboru. Spencer će postati štreberski istraživač, sportaš Fridge će postati pravi Einstein, popularna djevojka Bethany će postati sredovječni profesor, a krhka Martha pretvorit će se u neustrašivu ratnicu. Međutim, zabava će se uskoro pretvoriti u nešto drugo, kada otkriju da se Jumanji ne igra – već preživljava.

Novine, film redatelja Stevena Spielberga priča je o istinitom događaju i aferi Pentagon Papers, odnosno ulozi koju su u njoj odigrale novine. Radnja je usredotočena na objavu pentagonskih dokumenata u Washington Postu, kojima su 1971. godine njegovi novinari otkrili istinu o Vijetnamskom ratu. Pentagonski dokumenti predstavljaju niz službenih dokumenata američkog ministarstva obrane koji su procurili tako što ih je vojni analitičar Daniel Ellsberg dostavio novinarima. Ovaj film okupio je izvanrednu glumačku postavu, a čine ju, prije svega, dvostruki Oscarovac Tom Hanks u ulozi urednika Washington Posta Bena Bradleeja te trostruka Oscarovka Meryl Streep u ulozi glavne izdavačice novina Kay Graham, koja je vodila sudski spor s vladom u trenutku kada je predsjednik SAD-a bio Richard Nixon.

Velika igra istinita je priča o poker princezi, Molly Bloom (Jessica Chastain), koja je vodila najekskluzivnije ilegalne igre cijelo jedno desetljeće. Ona je bila skijašica koja je postala konobarica nakon neuspješne kvalifikacije za Olimpijske igre, a nezadovoljna običnim poslom pokrenula je ilegalnu kockarnicu na tjednoj bazi koju su posjećivali slavni glumci i velike face s Wall Streeta. Njezini igrači bili su, prije svega, filmske zvijezde, poznati sportaši, poslovnjaci i ruska mafija. Molly je uspješno vodila posao sve dok joj usred noći na vrata nisu upali FBI agenti, a jedini saveznik joj je bio njezin odvjetnik Charlie Jaffey koji je otkrio da je Molly puno više od onoga što se pisalo o njoj. Ovaj film redatelja Aarona Sorkina ima dvije nominacije za Zlatni globus – najbolja glumica i najbolji scenarij.

Hrvatski film redatelja Ivana Salaja Osmi povjerenik u kina dolazi sredinom siječnja, a opisuje život Siniše Mesjaka, arogantnog i ambicioznog političara u usponu koji se nađe u središtu skandala. Kako bi ga sklonio od javnosti, premijer ga imenuje povjerenikom vlade Republike Hrvatske na najudaljenijem naseljenom otoku Trećiću, sa zadatkom organiziranja lokalnih izbora što prethodnih sedam povjerenika nije uspjelo. Na Trećiću nema telefona, interneta ni signala za mobitel, a veza s kopnom ovisi o nafti koju dostavljaju talijanski šverceri. Otočani govore nerazumljivim dijalektom i bez prevoditelja Tonina, infantilnog mladića koji boluje od čudne padavice, Mesjak ne bi razumio ni riječi. Nastojeći pronaći način da ostvari svoju misiju, Mesjak otkriva nestvaran svijet Trećića, pronalazi nevjerojatne likove, najboljeg prijatelja u životu i samoga sebe.

Mia Musulin

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.