Završilo je još jedno izdanje Festivala tolerancije!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Jubilarno 10. izdanje Festivala tolerancije, koji se održao u kinima Europa i Tuškanac, završilo je u petak uz predavanje o ukrajinskom filmu, okruglim stolom s mladima, otvorenim diskusijama i prikazom čak jedanaest filmova.

38c03787-2950-46bc-a1e3-df1fb411f40d Ukrajinska novinarka Svetlana Agresta- Korotkova otvorila je program u kinu Tuškanac s predavanjem ”Kroz povijest do ”novog vala” ukrajinske kinematografije” u kojem je zainteresiranima objasnila razvitak ukrajinske kinematografije čija su djela danas poznata diljem svijeta. Osim što je gledateljima otkrila neispričane priče o nepoznatima umjetnicima ukrajinske kinematografske scene, dotakla se i ‘novog vala’ mladih perspektivnih filmaša koji su došli do izražaja nakon Revolucije dostojanstva.

Po završetku predavanja uslijedio je okrugli stol pod imenom ‘Mladi- naša snaga, kako mladi razvijaju interkulturalni dijalog’ čiji je cilj bio motivirati mlade na raspravu i čuti njihovo mišljenje o stanju u društvu. Moderator okruglog stola bio je glumac Zoran Pribičević kojem su se u diskusiji pridružile Romina Makoter, Linda Šimunović Nakić, Lana Duka Zupanc te predstavnici partnera Festivala.

Diskusija pod nazivom ‘Normalan: jesi, nisi, ti si’ zatvorila je ovogodišnji program Festivala tolerancije u kinu Tuškanac, a pozabavila se pitanjem ‘normalnoga’ te odnosu društva prema osobama s invaliditetom. Gosti diskusije bili su Alen Šoloman – mladić koji je oslijepio nakon prometne nesreće, Renata Alić- volonterka Festivala koja boluje od rijetke genetske bolesti „staklenih kostiju“, taekwondo trener u klubu Čigra posvećen radu s djecom s Downovim sindromom i liječnik Danijel Bursać, te ambasaBranko-Lustig-press-konf-e1459853151880-640x320dorica udruge „Kosa ljubavi“ Iva Balaban.

Jubilarno 10. Izdanje Festivala službeno je zatvoreno kratkom ceremonijom u kojoj su dvostruki oskarovac Branko Lustig i direktorica Festivala Nataša Popović zahvalili svima koji su se angažirali u organizaciji i realizaciji festivala.

 

Nika Prpić

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.