Završio 87. ‘Geneva Motor Show’

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ljubitelji automobila iz cijeloga svijeta proteklih su dana imali prilike doputovati u Ženevu te prisustvovati jednom od najvećih i najraskošnijih automobilskih događaja u povijesti, ‘Geneva Motor Show’.

Ženevski je autosalon ove godine otvorio svoja vrata devetog ožujka po osamdeset i sedmi puta te posjetiteljima i novinarima iz cijeloga svijeta ponudio uvid u niz noviteta iz svijeta automobila i automobilske tehnologije.
Posjetitelji su na Ženevskom autosalonu imati prilike vidjeti više od devedeset novih ili redizajniranih automobila od kojih su neki upravo u Ženevi imali svoju svjetsku premijeru. Osim produkcijskih automobila, posjetitelji su imali prilike vidjeti i koji nas trendovi i tehnologije čekaju u budućnosti te kako budućnost vide proizvođači automobila.
Ženevski je autosalon zatvorio svoja vrata za posjetitelje devetnaestog ožujka, a za sve koji nisu imali prilike doći i prisustvovati tom spektaklu, u nastavku slijedi kratak prikaz najvećih zanimljivosti s autosalona.
1. Novi modeli. Od već spomenutih brojnih noviteta, najviše su se istaknuli sljedeći modeli; ‘VW Arteon‘, ‘Land Rover Range Rover Velar’, ‘Volvo XC60’, ‘Porsche Panamera Sport Turismo’ te povratnik nakon 55 godina, ‘Alpine A110′.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/47/2017-03-07_Geneva_Motor_Show_1130.JPG/1280px-2017-03-07_Geneva_Motor_Show_1130.JPG

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/47/2017-03-07_Geneva_Motor_Show_1130.JPG/1280px-2017-03-07_Geneva_Motor_Show_1130.JPG

2. Zeleni sportaši. Posjetitelji su na salonu imali prilike vidjeti i brojne predstavnike ove kategorije automobila. Riječ je o automobilima visokih performansi, a koji su pokretani električnim motorima te tako čuvaju okoliš ne ispuštajući nikakve štetne tvari u okoliš. Značajniji predstavnici ove kategorije bili su unaprijeđeni ‘Rimac Concept_One’, ‘Bentley EXP 12 Speed 6e‘ te ‘Renault Zoe e-Sport’.
3. Autonomna vožnja. Nakon Tesle koja je među prvima razvila i počela ugrađivati ovakve sustave u svoja vozila, sve se više proizvođača upušta u razvijanje vlastitih tehnologija koje bi omogućavale autonomnu vožnju. Najzanimljiviji je svakako Volkswagenov koncept imena ‘Sedric‘ koji bi bio sposoban potpuno sam prevesti četiri osobe u punom komforu.
4. Automobili na vodik. U ovoj se kategoriji posebno istaknuo korejski Hyundai koji je predstavio svoj model ‘FE Fuel Cell Concept’. Automobil je spreman prijeći osamsto kilometara s jednim spremnikom vodika, a da je pritom, kako tvrdi proizvođač, jedini nusprodukt pitka voda.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/13/2017-03-07_Geneva_Motor_Show_1297.JPG

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/13/2017-03-07_Geneva_Motor_Show_1297.JPG

Vanja Hozmec

Izvori:

Redakcija Auto kluba (2017) Blještavilo se vratilo na velika vrata. Auto klub, (793), 8-16.

http://www.jutarnji.hr/autoklub/ak-geneva-2017/

http://www.telegraph.co.uk/cars/news/geneva-motor-show-2017-best-cars-concepts-technology-pictures/

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.