ZeGe alternativa

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Dok još nisu započeli ljetni ispitni rokovi, dosnosimo nekoliko popularnih zagrebačkih mjesta koja obožavaju sve generacije!

Dok većina današnje mladeži pohodi klubove gdje se sluša turbo folk, a štikle i haljine su obavezni dress code; ostatak ipak više preferira opuštenija mjesta, koja ne pate toliko o načinu odijevanja, a mjuza koja se pušta nije toliko lakih nota.

Zato smo za vas pripremili top 5 alternativnih klubova i kafića:

 1. CAFFE BAR ALCATRAZ
  Caffe bar Alcatraz se smjestio u centru grada Zagreba, točnije u Preradovićevoj 12.  Opuštena i odlična atmosfera na raspolaganju vam je svaki dan od 7 do 2 ujutro. Alcatraz organizira svaki vikend tematske partyje, a cijene su pristupačne. Mjesto savršeno za zagrijavanje prije izlaska. Naravno tijekom dana možete doći i popit kavicu, pogotovo kad malo zatopli i sunce izađe jer Alcatraz ima i terasu koja je ljeti uvijek puna.
 2. SAX – Klub hrvatskih glazbenika
  Vjerujem da rijetko tko još nije čuo za Sax jer je već 19 godina s nama i ne zovu ga bez razloga najkultnijim podrumom u Zagrebu. Prepoznatljivi su po svojem jedinstvenom stilu, a to je glazba uživo. Svaki vikend vas zabavlja jedan od mnogobrojnih hrvatskih bandova,a  posebno valja istaknuti stalnu prezentaciju hrvatskog glazbenog stvaralaštva u tematskim programima koji se odvijaju tijekom tjedna. Ovdje se nalaze sve glazbene vrste od popa, rocka, funka, jazza, fussiona, countryja, bluesa, francuske, španjolske i češke šansone, etna, rapa, R’n’B-a, itd. Svratite u Palmotićevu 22 vikendom od 20 do 4 h.
 3. KLUB MOČVARA
  Sada već davne 2000. Godine, na Trnjanskom nasipu bb, smjestio se klub Močvara. Kroz godine rada klub je postao meka alternativne kulture u kojem vrlo različite skupine mladih, i onih malo manje mladih ljudi, mogu pronaći ponešto za sebe, a pripadnici različitih subkultura se osjećaju ugodno i na prijateljskom teritoriju.  Petkom i subotom od 10 do 5 sati vas čekaju na istom mjestu već dugi niz godina.
 4. TVORNICA KULTURE
  U Šubićevoj 2 smjestila se Tvornica kulture. Pogon se sastoji od 2 zasebna prostora tzv. Velikog i Malog pa se upravo iz tog razloga koristi kao noćni klub, ali i kao koncertna dvorana.  Novim preuređenjem postaje tehnički i produkcijski najopremljeniji klub u Hrvatskoj, a po mišljenju struke i najbolji prostor za kvalitetu zvuka zbog svoje izolacije i trapezastog oblika dvorane. U sklopu Tvornice postoji i caffe bar Mali pogon koji radi od ponedjeljka do petka od 7 do 23 sati, a vikendom je otvoren od 16 sati, ako je koncert u klubu.
 5. KRIVI PUT
  Na adresi Savska cesta 14, na vrlo prometnoj lokaciji preko puta Studentskog centra, smjestio se Krivi put. Lokal je i na ovome mjestu iznimno popularan iako zapravo nitko ne zna tajnu njegova uspjeha… ona se vjerojatno krije u neformalnom uređenju i atmosferi lokala koja privlači pomalo alternativnu i ne-šminkersku publiku, a i u niskim cijenama. Ako ste već popili koju, a radni je dan i ne znate gdje bi, svratite u Krivi put jer svakim danom rade do 2 sata.

 

Lea Medica

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.