ZET se smilovao: Bandić najavio besplatan javni prijevoz vikendima za sve tijekom blagdana

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Foto: kontra-punkt.info

Foto: kontra-punkt.info

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić danas je najavio besplatan javni prijevoz vikendima za sve građane i posjetitelje tijekom nadolazećih blagdana. Besplatna će biti samo prva zona dok će se ostale naplaćivati, prenosi Večernji.hr.

Prijevoz je besplatan već od danas pa sve do 8.siječnja iduće godine. Poklon Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića za Advent. Ipak je Božić vrijeme darivanja. Ideja je potaknuti građane da koriste javni prijevoz kada idu u centar grada kako se prometnice ne bi zagušivale i kako se ne bi radile nepotrebne gužve. Nažalost, već druga zona se naplaćuje.

Iz Zagreb parkinga najavili su kako je i parking besplatan čime će se posjetiteljima olakšati posjet Zagrebu. Besplatan je parking na istočnom i zapadnom parkiralištu Velesajma, veliko parkiralište na Trgu Francuske Republike te parkiranje na Aveniji Gojka Šuška. Besplatan parking vrijedi koliko i besplatna vožnja javnim prijevozom- od danas pa sve do 8.siječnja.

Ni Gornji grad nije zaboravljen, a definitivno je iznimno lijep u doba Adventa. Uspinjača koja vodi na Gornji grad također je besplatna i to svakako treba iskoristiti. Teško se penjati Tomićevom nakon što smo se fino napapali i popili kuhanog vina na trgu. Vrijeme Adventa je ionako vrijeme uživanja stoga Vam je dozvoljeno da se besramno razmazite u svakom pogledu.

Ne morate se više „švercati“ ni nakon blagdana. Ako ste redoviti učenik ili student, državljanin Republike Hrvatske s prebivalištem u Gradu Zagrebu, a ukupni mjesečni prihodi po članu kućanstva iznose 2.000 kuna ili manje imate pravo na besplatan godišnji pokaz.

Za utvrđivanje prava na besplatnu pokaznu kartu ZET-a potrebno je Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport podnijeti obrazac zahtjeva, a oni se pak mogu predati u pisarnice područnih ureda Gradske uprave. Potrebno je priložiti i izjave o članovima kućanstva.

Pravo na besplatnu pokaznu kartu ZET-a imaju i azilanti s boravištem u Gradu Zagrebu kojima je odobren azil sukladno Zakonu o azilu.

Puno dobrih vijesti za najljepše vrijeme u godini, vrijeme ljubavi i mira!

Lana Radišić

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.