ZNATE LI TKO VAS VIŠE NE PRATI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

 

Živimo u stvarnom svijetu, naravno, ali isto tako dio sebe ispisujemo i u digitalnom svijetu zahvaljujući svojim profilima na raznim društvenim mrežama. Tehnologija nas danas jednim klikom povezuje s drugima. Posve lako s ljudima komuniciramo i stvaramo, ne samo stvarni, nego i virtualni krug prijatelja. No, za razliku od stvarnog svijeta, u kojem ćemo znakove nečijeg prestanka prijateljstva uočiti, neovisno o tome je li do kraja dovela burna svađa ili potihi prestanak druženja, u virtualnom svijetu on će za vas biti nevidljiv. Kraj kontakta pomalo je neprimjetan na društvenim mrežama, za njega je potreban samo jedan klik. Treba primijetiti da nas je netko prestao pratiti ili da nas je izbrisao s liste prijatelje, a za one koji prijatelja na Fejsu, Twitteru ili Instagramu imaju mnogo prijatelja to nije uvijek jednostavan zadatak.

Pixabay

Pixabay

Zato za to, kao i za većinu stvari danas, postoje aplikacije. Za najčešće korištene društvene mreže, a to su Facebook, Twitter i Instagram, postoji lak način da saznate to je prekinuo virtualno prijateljstvo s vama. Na Facebooku, jednoj od najpopularnijih društvenih mreža, na kojoj možda imate najviše prijatelja, status svog prijateljstva s nekim možete provjeriti pomoću aplikacije Deleted. Ta aplikacija je jednostavna za korištenje, jednom kad se upišete svaki sljedeći put možete na listi svojih prijatelja provjeriti tko vas je izbrisao ili je samo deaktivirao vlastiti profil. Aplikacija poprilično jasnog naziva Who Unfollowed Me nudi odgovor na to pitanje i povezana je s vašim Twitter računom. Sve što trebate napraviti je ulogirati se s vlastitim računom i pogledati tko je još uvijek na vašoj listi sljedbenika. Unfollowgram, kojoj se već u imenu zaključuje da je za Instagram, koristi se istim principom kao i njezina dvojnica za Twitter. Ako imate Tumblr, tko više ne prati vaš blog možete saznati zahvaljujući aplikaciji Stalker.

twitter-292994_1920

Problem s tim tko nas prati ili ne, veoma je nov i možda se zato tako teško nositi s njim. Budite oprezni ako znatiželja prevlada vama i iskoristite gore navedene aplikacije kako biste provjerili svoje stanje na nekoj društvenoj mreži. Moguće je, ako idete provjeriti u trenutku kada se i općenito loše osjećate, da će vas brojka koju uočite, neovisno o tome koliko velika ili mala bila, još više rastužiti. Ako se uhvatite kako ste opsesivni oko broja prijatelja ili pratitelja, znajte da to za vas nije produktivno. Generalni savjet jest da pratite one koje smatrate zanimljivima i čiji vam se profil na društvenoj mreži sviđa, ne morate svima koji slijede vas odgovarati istom mjerom, jednako kao što ne morate prestati nekoga slijediti kada on prestane slijediti vas. Pravila ne postoje, pravila krojite vi.

 

 

Ana Roksandić

Izvori:

https://www.dailydot.com/debug/who-unfollowed-me-instagram-twitter-facebook/

 

http://www.dailyfemme.com/2016/10/unfollows-on-social-media.html

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.