May u borbi za prolazak sporazuma o Brexitu

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

y Od kako je jedan od najbliskijih saveznika britanske premijerke Therese May u britanskome parlamentu izjavio kako neće podržati sporazum o Brexitu, upitno je hoće li idući mjesec, točnije, 11. prosinca britanski parlament izglasati sporazum Therese May. Sporazum, koji je prije nekoliko dana zaključen u Brusselexu, a koji govori o izlasku Velike Britanije iz Europske unije, sada je na klimavim nogama.

Theresa May započela je svoju turneju po Ujedinjenom Kraljevstvu kako bi dobila što veću potporu o odvajanju, dok je i njezin kabinet dosta skeptičan o prolasku samog sporazuma idućeg mjeseca. May je u utorak obišla Sjevernu Irsku i Wales, upozoravajući da će neprihvaćanje sporazuma petom gospodarstvu svijeta, odnosno Ujedinjenom Kraljevstvu donijeti velike probleme. Dogovor, koji je u nedjelju potvrđen u Bursselexu, navodi kako  će Velika Britanija Europsku Uniju napustiti u ožujku iduće godine, ali će nastaviti bliske trgovinske odnose sa zemljama članicama.

Premijerka May protivnicima sporazuma među zastupnicima poručuje kako boljeg sporazuma nema te da nitko ne zna što će se dogoditi ako se sam sporazum odbaci, ali i da plan B ne postoji. Da bi se sporazum potvrdio, potrebno je 320 glasova, od 650 članova od kojeg se Donji dom brinatskog parlamenta sastoji. Samom će glasovanju, u prosincu, prethoditi 5 dana rasprave, kojom će premijerka May pokušati pridobiti 89 konzervativnih zastupnika koji trenutno ne žele stati iza samog sporazuma o Brexitu.

Predsjednik Sjedinjenih američkih država – Donald Trump, izrazio je zabrinutost glede angloameričke trgovine, kazavši kako će sam izlazak Ujedinjenog Kraljevstva otežati trgovinu na relaciji Washington-London, stoga je stao na stranu kritičara sporazuma koji isti žele blokirati.

-Da se danas glasa, bilo bi teško pobijediti, ali mislim da do 11. prosinca imamo vremena pokazati da je najbolje da prihvatimo taj sporazum – kazao je premijerkin zamjenik David Lidington.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.