Hrvatska aplikacija Photomath preuzeta više od sto milijuna puta

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Kako tehnologija napreduje svakog dana, a Hrvatska je dio toga, podsjetila nas je nedavno i aplikacija Photomath . Dostupna je i za Android i za iOS, a koristiti može svakome. Kamerom mobitela snimite matematički zadatak, a aplikacija ga rješava. Mjesečno riješi preko milijardu zadataka u svijetu. Aplikacija je izašla 2014. godine, rođena iz ideje da jedan od osnivača pomogne sinu riješiti matematički zadatak. Proslavila je 4. rođendan 22.listopada, a nedavno je preuzeta više od sto milijuna puta.

Osnivači su zadovoljnost i zahvalnost izrazili na društvenim mrežama. Osim toga, na portalu Jutarnjeg lista najavljuju kako američke tvrtke Goodwater Capital i Learn Capital će uložit 6 milijuna maeričkih dolara. Pošto je aplikacija besplattna, ovakva ulaganja i investicije su im, za sad, jedini izvor prihoda. Naposlijetku, time će se otvoriti nova radna mjesta za programere, stručnjake iz matematike, strojnog učenja i srodnih zanimanja pa će tako omogućiti hrvatskoj tehnološkoj klimi novu stepenicu za razvitak. Važno je naglasiti kako za njih već radi dvadesetak studenata, a poslovi će bti otvoreni za još više novih.

Osnivač i izvršni direktor  Damir Sabol izjavio je za Jutarnji list kako im je glavna namjera pomoći učenicima u školi zato što, kako kaže, 67 posto učenika osmog razreda osnovne škole ima poteškoća s matematikom, a jednom kada učenik počne zaostajati s gradivom, to jako teško nadoknađuje. Njihovu viziju shvatili su i podržavaju ih i u Goodwater Capitalu te su zato odlučili se za suradnju s njima.

(izvor:facebook.com)

U razgovoru za Netokraciju, Sabol je naveo kako je aplikacija besplatna, ali do kraja godine će se to promijeniti.

“Naravno da ne možemo vječno imati potpuno besplatnu aplikaciju. Mislimo da je to što je osnovna aplikacija besplatna zapravo jako dobra stvar i želimo da su osnovne mogućnosti pristupačne u cijelom svijetu, ali istovremeno intenzivno radimo na tome da monetiziramo napredne mogućnosti koje će biti izuzetno korisne onima koji ih odluče platiti”, kaže Sabol.

 

Mateja Ježovita

 

Izvori:

https://www.jutarnji.hr/life/tehnologija/stigla-nova-verzija-genijalne-hrvatske-aplikacije-photomath-od-sada-prepoznaje-i-rukopis-korisnika-prilikom-rjesavanja-matematickih-problema/4717358/

https://www.netokracija.com/photomath-investicija-100-milijuna-preuzimanja-damir-sabol-152118

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.