JUŽNI VETAR

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Možda nisu svi upoznati s činjenicom da je Beograd krajem 20. stoljeća bio grad kriminala. Krađe automobila, narkokarteli, svađe, pištolji, konkurencija i osveta bile su svakodnevica, a Južni vetar je film koji opisuje takvo stanje, koji se vrti upravo oko tih asocijacija i čija je tema fokusirana na podzemlje. Južni vetar je kriminalistički triler, a scenarij je ideja Miloša Avramovića i Petra Mihajlovića, dok je redateljsku palicu preuzeo upravo Miloš Avramović. Film je zainteresirao brojnu publiku zbog teme, a u kinima se prikazuje od 25. listopada 2018. godine. Glavni likovi u filmu su Petar Maraš čiju ulogu tumači Miloš Biković, Car kojeg tumači Dragan Bjelogrlić i neponovljivi glumac Nebojša Glogovac koji tumači lik Goluba.

Petar Maraš je član organizacije koja se bavi krađom i preprodajom automobila pod vodstvom Cara. On je profesionalac u svom poslu i obavlja ga potpuno mirno i čisto. Svoje poslove obavlja pod budnim okom Cara, koji gleda Maraša kao svog sina, te se prema njemu tako i ponaša. Problem nastaje kada Maraš ukrade automobil namijenjen Golubu, najvećem narkobossu beogradskog podzemlja. Golub je zaštićen od strane inspektora, te zajedno djeluju u poslu švercanja opijata. Osveta, bijeg, skrivanje i ubojstva posljedica su Maraševe nepromišljene krađe i čvrstog stava, a nada za izlazak iz problema kao da ne postoji. Patnja njegovih bližnjih je Maraševa najveća rana, te mu preostaje igranje po Golubovim pravilima.

Ovaj film je spoj akcije, zanimljive priče, odlične scenografije i izvanrednih glumaca koji su se u potpunosti poistovjetili sa svojim ulogama. Gleda se u jednom dahu, a svaka nova minuta stvara novu napetost i iščekivanje nastavka radnje. Film je osvojio pet nagrada što je dovoljan dokaz koliko je osvojio publiku i urezao se u ljudsko pamćenje. Također, ovo je jedan od onih filmova koji se gledaju više puta i svaki put s velikom euforijom i potpunom koncentracijom. Južni vetar je jedan od najboljih filmova u 2018. godini i jedan od najboljih filmova na Balkanu, stoga ako već niste, svakako ga pogledajte.

Josipa Blačić

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.