Matija Podhraški: Hobi sam pretvorio u profesionalnu karijeru

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Matija Podhraški, lud je za akrobacijama, a prošle godine postao je Guinnessov rekorder u vožnji motocikla na glavi. Svoju strast prema adrenalinu otkrio je s četiri godine, a vratolomije je počeo izvoditi s 13.

– Prvi put sam vozio rozi mini skuter koji mi još uvijek stoji u garaži na zidu kao uspomena. Od malena pa sve do sada, svakoga dana sve je veća ljubav prema akrobatskoj vožnji – rekao je Matija.

Dugo je planirao i tražio način kako bi vozio motor na glavi, a jednoga dana došao je na trening i jednostavno pokušao.

– Pao sam desetak puta, ali sam osjetio da bih to mogao savladati tako da nisam odustao i na kraju sam uspio. Poslije toga, samo sam trenirao i usavršavao trik – kaže Matija koji je odvozio rekordnih 4,2 kilometra.

Matijin plan otpočetka je bio raditi velike stvari poput rušenja rekorda i osvajanja raznih natjecanja pa mu nije preveliko iznenađenje predstavljao ulazak u Guinnessovu knjigu.

– Bio sam sretan jer je moje vrijeme došlo – iskren je Podhraški.

Roditelji su bili uz njega od prve akrobacije koju je napravio te se ne boje da će se ozlijediti.

– Kod mene je svaka nova ozljeda kao ‘dobar dan’. Imao sam dosta teških povreda s dubokim ranama, ali nikada nisam polomio kosti. Ne bojim se ozljeda ni padova koji me čekaju – rekao je hrabri Matija kojemu je uz obitelj velika podrška i djevojka.

Nije mu žao što je ulagao puno truda u nešto što je u početku bilo samo hobi i zabava.

– Sve se pretvorilo u pravi posao i profesionalnu karijeru. Postigao sam najveći san u životu, a to je živjeti od onoga što volim raditi – ispričao je rekorder te se našalio: „Da nisam uspio, vjerojatno bih radio u Njemačkoj na baušteli.“

Matiju zovu na razna motociklistička događanja i trudi se odvoziti ih što više, ali nekada zbog obveza ne stigne. Često mu i prilaze, neki traže autograme, drugi se žele slikati, a dosta ih videozapisom zabilježi njegovu vožnju. Uz to što izvodi akrobacije, osnovao je i udrugu ‘Extreme Day Team’ kojoj je cilj organizirati adrenalinske događaje diljem svijeta.

– Naš prvi događaj bio je ‘Extreme Day: World Tour’ na kojemu smo u jednom danu prikupili četiri tisuće posjetitelja. Tada su ljudi imali mogućnost pogledati ‘freestyle motocross’ – ispričao je.

Matijino je mišljenje da motor nije najbitnijji u tome što radi već redovito treniranje. Iako je na novijem i boljem motoru lakše, vratolomije se mogu izvoditi na svakome. Međutim, kao i svaki put kada se započinje nešto novo, jedno vrijeme trud se ne isplati.

 

(izvor: Facebook.com)

– Tko god ulazi u ovaj sport i razmišlja samo kako će zaraditi, vjerojatno neće uspjeti. Ovdje treba uložiti puno ljubavi i volje, a tek nakon desetak godina može postati pravi posao – savjetuje Podhraški.  

Prije nego je postao Guinnessov rekorder, Matija je osvojio mnogobrojna natjecanja diljem Europe. S puno natjecanja u Njemačkoj, Austriji, Mađarskoj, Bugarskoj, Italiji, Francuskoj i Hrvatskoj kući se vratio s osvojenim prvim mjestom, ali i postavljenim novim rekordima.

– Od svih država, najdraža mi je publika u Hrvatskoj jer je to moja rodna država. Međutim, s vremenom, kako sam imao milijunske preglede na videozapisima, dobio sam puno obožavatelja diljem svijeta. Oni su mi velika podrška u svim mojim novim vratolomijama – ponosan je Matija. Kako kaže, veća popularnost ga nije promijenila, jedino je postao samo malo veći zabavljač.

 

Helena Ivanković

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.