NETFLIXOV REBOOT POPULARNE VJEŠTICE

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Netflix je krajem listopada izbacio novu seriju pod nazivom ”Chilling Adventures of Sabrina” koja temelje vuče iz istoimenog stripa publikacije Archie Comics. Ovo nije prva adaptacija tog popularnog američkog stripa. Krajem prošlog stoljeća, odnosno 1996. godine, izašla je serija “Sabrina the Teenage Witch“ koja se jednako kao i nova adaptacija serije vrti oko mlade vještice Sabrine koja živi sa svoje dvije tete i crnim mačkom Salemom te se konstantno susreće sa vječnom dilemom između ljudskog svijeta i onog vještičjeg.

Za razliku od originalne serije koja je predstavljena kao klasični američki sitcom, nova adaptacija je mnogo mračnija i kompleksnija sa velikim fokusom na sotonske elemente potrebne pravoj vještici. Novu Sabrinu utjelovila je mlada i perspektivna glumica Kiernan Shipka za koju mnogi kritičari tvrde kako je savršena Sabrina, dok se Melisse Joan Hart i dalje sjećamo kao vrckaste i zabavne tinejdžerice iz 90-ih. Velika promjena je svakako to što mačak Salem u Netflixovom rebootu ne govori, dok se to nije moglo zamisliti sa starim Salemom koji je konstantno imao sarkastične komentare te upotpunjavao komediju. Nova verzija je također predstavila i potpuno novog lika Ambrosa koji tumači Sabrininog rođaka i čarobnjaka koji zbog prošlosti ne smije napustiti kuću. Sabrina the Teenage Witch je po formatu vrlo slična ostalim sitcomima jer nema previše kompliciranu fabulu te ne zahtjeva kontinuirano gledanje s obzirom da je u pravilu svaka epizoda priča sama za sebe. Chilling Adventures of Sabrina kroz cijelu sezonu prati fabulu i konkretnu priču isprepletenu mistikom, stravičnim zlikovcima, vještičjim životom te srednjoškolskim prijateljstvima i vezama.

Ova nova i svježa adaptacija Sabrine ne može se svrstati u samo jedan žanr jer je krase obilježja horora, mistike i drame što bi značilo da za svakoga ima po nešto. Serija je idealna za binge gledanje jer je odmah lansirano svih 10 epizoda pa se ne moramo mučiti sa čekanjem nove svaki tjedan.

 

 

Nera Tomljenović

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.