Što čitati ove jeseni?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

S prvim znacima jeseni kreću i nove obveze na fakultetu – kolokviji, učenje i ostali zadatci. Kada je tmurno i kišno vrijeme često se i sami osjećamo neraspoloženo i najviše volimo ostati u toplini svog doma. Nakon dugog i napornog dana ponekad je najbolje opustiti se uz šalicu toplog čaja i dobru knjigu. Na popisu se nalazi nekoliko uzbudljivih djela koja će obilježiti ovu jesen:

  1. U TVOJIM OČIMA – NICHOLAS SPARKS

Kao autor ljubavnih romana Nicholas Sparks već godinama oduševljava čitatelje i niže mnoge uspjehe. Njegova brojna djela su postala filmski hitovi diljem svijeta, a najpoznatija su „Bilježnica“ i „Poruka u boci“. Najnoviji roman „U tvojim očima“ govori o problematičnom Colinu Hancocku kojega samo pogrešna odluka dijeli od zatvora i Mariji Sanchez, kćeri meksičkih migranata sa burnom prošlosti. Maria se vraća u svoj rodni grad kako bi pobjegla od problema, a njihova ljubavna priča kreće kad se sasvim slučajno sretnu usred noći na cesti. Problemi se javljaju kako na površinu izlaze rane iz prošlosti, ali su ustrajni u tome da održe svoju ljubav.

  1. NAJDRAŽE MOJE – GABRIEL TALLENT

„Najdraže moje“ je prvijenac Gabriela Tallenta koja je u knjižare stigla krajem rujna, a već niže brojne pohvale. Turtle Alveston je četrnaestogodišnjakinja koja je imala teško djetinjstvo. Nakon smrti majke odrasta na izoliranom imanju s mentalno nestabilnim ocem Martinom koji je opsjednut oružjem. Život joj se svodi samo na školu i život s ocem, a kad upozna srednjoškolca Jacoba koji se u potpunosti razlikuje od nje, po prvi puta shvaća kako njen život s ocem nije siguran i zdrav. Planira svoj bijeg uz pomoć vještina preživljavanja koje ju je naučio Martin, a ujedno se bori za slobodu.

  1. P.S. IZ PARIZA – MARC LEVY

Jedan od najčitanijih francuskih pisaca Marc Levy ponovno oduševljava novim romanom koji govori o ljubavi između slavne glumice i spisatelja koji ne uspjeva ponoviti uspjeh svog prvog romana. Kao glumica Mia često igra zaljubljene žene, a bijegom iz Londona u Pariz želi se sakriti od slave i supruga Davida. Zapošljava se kao konobarica u restoranu, mijenja frizuru i započinje novi život. Paul je američki spisatelj koji je došao u Pariz kako bi pronašao formulu za uspjeh, a kada ga najbolji prijatelj pošalje na spoj na slijepo s Mijom životi im se zakompliciraju. Poznat kao grad ljubavi Pariz ih gurka jedno prema drugome dok se oni trude ostati samo prijatelji. Ovaj roman zbog brze i uzbudljive radnje donosi i faktor iznenađenja koji nitko ne može predvidjeti.

  1. ŽENA IZ SNOVA – KAREN HAMILTON

Ovaj psihološki triler je ujedno i prvijenac Karen Hamilton. Glavna junakinja je Juliette, uporna žena koja ne odustaje dok ne ostvari svoje ciljeve. Nakon što ljubavna veza s pilotom Nateom završi, uvjerena je kako to nije kraj i smišlja plan kako bi mu bila blizu – zapošljava se u njegovoj kompaniji kao stjuardesa. Juliette je sklona uhođenju, a njezina potreba da ponovno uspostavi ljubav je toliko snažna da preraste u opsjednutost. Vrlo napeta i neočekivana radnja zainteresirat će ljubitelje ovog žanra.

  1. LAŽI – T.M. LOGAN

Još jedan psihološki triler koji je u kratkom roku postao bestseller broj jedan u svijetu. Mladi nastavnik Joe Lynch jednog dana primjeti automobil svoje žene Mel kako skreće na parkiralište jednog hotela, u vrijeme kad je trebala biti na poslu. Odluči je slijediti i zatekne je u prepirci s prijateljem Benom, a kasnije se i on nađe u prepirci s njim. Ben završava na tlu bez svijesti te Joe juri kući po inhalator kako bi smirio napad astme svoga sina. Kada se vrati pomoći Benu shvaća da je on nestao i u tom trenutku njegov život se u potpunosti mijenja.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.