Sustav za preživljavanje zime: 5 potrebnih sastojaka

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Lampice su se upalile, peći ugrijale te ukusna jela zaparila. Ulicama grada blagdanski duh je upalio dječje veselje u ljudima. Grincheva uvijek ima, ali u ovom božićnom razdoblju ne treba se prepuštati mrgođenju i ometanju sa strane. Svi naumi su uprti u iskušavanje poslastica adventskih štandova i iskorištavanja tog spokoja i ljubavi u zraku. Tipično, ali nimalo kritično.

 

Izvor: Pexels.com

Loše strane predbožićnog uzbuđenja

Većina se i sama okitila te većinu površina svog života osvijetlila i ukrasila jer u ovoj hladnoći i drhtanju, to jedino grije. Božićno veselje donosi još više božićnog smrzavanja. U paketu se dobiva cijeli spektar poklona: neprestano šmrcanje, nezaustavljivi kihanje, naglašeno drhtanje, konstantna lijenost, neprekidna želja za krevetom i mrtav metabolizam. U tim trenucima zime, prepoznaju se pravi ratnici, a sustav čovjeka bi mogao biti i malo bolji u toj borbi.

 

Kada se odluči reći ne ležanju, vrućem kakau i prevelikim količinama keksa, vjerni fanovi nikada praznih usta, pronalaze svoja utočišta među svjetlucavim aranžmanima i opojnim mirisima hrane, a još više neodoljivim okusima specijaliteta. Samo, ako se taj veliki kulinarski ekspert u isto vrijeme deklarira i kao student – nakon 3-4 dana doživjet će pad poskliznuvši se na papire pojedenih hamburgera i ispijenih čaša kuhanog vina te se rasuti očima ravno u prazan novčanik. Pronaći će podsjetnik “student si i financijski si nestabilan”, te se sjetiti vlastite neravnoteže.

 

Po preporuci mame i none

Iako u nekim prebrojavanjima i ispisima računa dolaze odluke potpunog odvikavanja od hrane, ona je ipak opaka zavodnica kojoj je teško reći “ne”. Kako bi majka ili nona svakome izabrala savršenog zavodnika, tako bi izabrala i savršeni obrok. Stoga, jedna, najvjerojatnije prva pametna odluka bila bi upitati i poslušati savjete dviju ključnih žena naših života koje donose mudrost generacija. Rekli smo ne izvorima te se okrenuli popisu naših žena obitelji kako zdrav dočekati zadnji kolokvij, veliki party slavlja, hranu za Božić i razočaranje za Novu. Kako je ovo istinito i potpuno sigurno točno, nije potrebno objasniti nego samo nabrojati namirnice koje treba kupiti ili obroke izabrati u menzi.

 

Izvor: Pexels.com

 

 

  1. Kiseli kupus

Najvjerojatnije ga sam nitko neće raditi, ali tete u menzi su nam skoro zamjenske mame ili svu vjeru možemo prenijeti zamjenskim tatama, odnosno vozačima buseva koji će nam sigurno donijeti fino i domaće.

  1. Juha

Zdjelica zdravlja u svim kombinacijama, a ne možemo ni zamisliti juhu u suprotnom kontekstu. Sada je predjelo siguran izbor, a za one koji već nekoliko dana ne izlaze iz stana postoje upute za pravljenje vlastite juhe, i to od mrkve i đumbira.

  1. Đumbir

Taman spomenut u prijašnjoj smjesi, ali prolazi u svim kombinacijama. Mnogima dalek pojam, a u stvari jednostavna namirnica koja je baš za sve, tako barem nona kaže.

  1. Limun

Vrijeme je ispita što je savršena prilika za povezati svu kiselost tog vremena za pravljenje limunade od limuna. Izgleda skoro kao sunce (ako se škilji) što označuje jedini logičan zaključak da će nas vratiti u ljetno vrijeme, barem naše tijelo.

  1. Čaj

Limun je najbolje cijediti u čaj, još se ubaci i đumbir pa dobivamo napitak zdravlja. Samo se treba pripaziti onda da se dodatno ne ubaci kiseli kupus i juha.

 

 

Sara Vrban

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.