TOP 5 FILMOVA SNIMLJENIH PO ISTINITOM DOGAĐAJU

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Filmovi i serije jedan su od najboljih načina za bijeg iz svakodnevice, ali i za upoznavanje novih i nepoznatih svjetova, karaktera, situacija i problema s kojima se glumci suočavaju. Bilo da se radi o komedijama, dramama, trilerima, kriminalističkim, akcijskim ili romantičnim filmovima, uvijek se otkriva nešto novo i uvijek ćemo ih pažljivo pratiti. Radnja postaje još zanimljivija i napetija onda kada je film utemeljen na stvarnim događajima i stvarnim ljudskim pričama. Postavljaju se mnoga pitanja, a želja za odgovorima iz minute u minutu sve više raste. U nastavku je navedeno pet filmova, čije su radnje zasnovane na pričama i događajima koje su pojedinci proživjeli.

  1. LION

Priča o petogodišnjem dječaku koji jedne večeri, čekajući brata zaspe u vlaku za Calcuttu, tisućama kilometara daleko od svog doma. Mjesecima je živio na ulicama milijunskog grada, boreći se za svoj život i suočavajući se sa užasima koje je doživljavao. Srećom, Saroo je posvojen od strane australskog para koji su postali njegova obitelj. Međutim, Saroo je proveo 25 godina života postavljajući pitanja gdje je njegova prava obitelj, da li ga neumorno traže i čekaju da se vrati? Što je sve učinio kako bi dobio odgovore na pitanja i što je sve riskirao, prikazano je u filmu Lion. Ovaj nezaboravni i inspirativni film rađen je pod redateljskom palicom Gartha Davisa, a radnja je utemeljena na istinitoj priči Sarooa Brierleya i njegovoj knjizi „A long way home“.

  1. SPOTLIGHT

Kako jedna pretpostavka i iskrena priča, može dovesti do začaranog kruga zlostavljanja je tema filma Spotlight. Tim istraživačkih novinara The Boston Globea, otkriva mračnu stranu katoličke crkve u Bostonu. Novinari neumorno istražuju i donose nove dokaze, žrtve i druge strane priče o tabu temi među narodom. Na koje načine su dolazili do odgovora i što su sve bili spremni učiniti kako bi svijetu prikazali istinu, koliko god neprihvatljiva bila istinito je prikazano u filmu. Tom McCarthy i Josh Singer su scenaristi i redatelji ovog filmskog čuda, te su zajedno sa vrhunskim izborom glavnih glumaca osvojili dva Oscara: za najbolji film i izvorni scenarij.

 

  1. 12 YEARS A SLAVE

Redatelj Steve McQueen snimio je biografski film koji je ujedno i istoimena adaptacija memoara autora Solomona Northupa iz 1853. godine. On u svojim memoarima opisuje svoj život kao slobodnog afričkog amerikanca,  te kako su ga takozvani prijatelji oteli i prodali u ropstvo. Sam naziv filma otkriva koliko je godina Solomun proveo u ropstvu, a kako i koliko sporo su tekle te godine i s kakvim strahotama se suočavao u korist elitnog života američkog društva 19. stoljeća, prikazano  je u filmu. Potvrda o tome da je film uistinu ostavio dojam na publiku su i brojne nagrade koje je osvojio: Oscara za najbolji film, najbolju sporednu glumicu i za najbolji adaptirani scenarij. Također, dobitnik je Zlatnog Globusa za najbolji film i nagrada Chiwetelu Ejioforu za najboljeg glumca.

(Izvor: Facebook.com)

  1. BOHEMIAN RHAPSODY

Bohemian Rhapsody je djelo redatelja Bryana Singera koje je publika željno iščekivala. Ujedno i biografija koja će svakako zapečatiti 2018. godinu. Priča o Freddyu Mercuryu, neponovljivom frontmenu megapopularne rock grupe Queen, koji je po svojoj izvedbi i karakteru postao nezamjenjiv u cijelom svijetu. Njegov lik utjelovio je Rami Malik, te se potpuno uživio u lik i djelo Freddya koji je dokazao svoj karakter i hrabrost istupivši sa svojom istinom, u tada još uvijek konzervativni svijet. Film se pokazao kao pravo čudo i oduševio je publiku diljem svijeta.

 

(izvor: Facebook.com)

  1. DONNIE BRASCO

Ovaj gangsterski film redatelja Mikea Newella iz 1997. godine, utemeljen na životu policajca Josepha D. Pistonea, sa dva iznimna glumca u glavnim ulogama ne smijete propustiti. Johnny Depp kao policajac koji se uspjeva infiltrirati u Bonnano mafiju i njegov svakodnevni strah od razotkrivanja, te život potpuno dva različita lica u jednom tijelu. S druge strane Al Pacino, član mafije i njihov plaćeni ubojica koji uvlači Johnnya u svoju ekipu. Kako se priča razvijala, te koliko je policajac uspješno odigrao svoju mafijašku ulogu, prikazano je u filmu.
Josipa Blačić

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.